"Uholdbart."
Så kort kan det ifølge Dansk Folkeparti siges.
Den politiske udmelding kommer efter, at Avisen.dk har bragt nyheden om, at der intet maksimum er på det danske kørselsfradrag.
Konsekvensen er, at en polsk rengøringsassistent kan trække lige så mange kilometer fra i skat, som hun vil, så længe hun kan dokumentere, at hun er kørt mellem sin hjemadresse i Polen og sin arbejdsplads i Danmark.
"Det er undergravende. Det ender jo med, at de, der har bopæl i udlandet, stort set ikke betaler dansk skat, når de får så store fradrag. Meningen med befordringsfradraget har været at fremme mobiliteten i Danmark ikke i Grækenland," siger Dennis Flydtkjær, der er partiets skatteordfører.
"Dårlig forretning for Danmark"
Skat bekræfter, at der ingen geografisk begrænsning er.
Ifølge en polsk fagforeningsmand er kørselsfradraget derfor en større bombe under den danske velfærd end børnechecken.
DF'eren er enig.
"Det rammer jo lige ned i debatten om velfærdsturisme. Hvis du får ydelser med ud af landet og betaler en brøkdel i skat, fordi du får en lav løn og et højt kørselsfradrag, så er det jo en dårlig forretning for Danmark," siger Dennis Flydtkjær.
Grænse på 500 kilometer
Dansk Folkeparti vil nu have sagen op på ministerniveau.
"Skatteministeren skal ind i sagen. Jeg vil spørge ministeren, om han synes, at det er rimeligt, at der ingen øvre grænse er. Jeg vil også spørge ham, om han vil tage initiativ til at lave et værn om kørselsfradraget," siger skatteordføreren.
Dennis Flydtkjær foreslår et loft.
"Det kunne for eksempel være en maksimumgrænse på 500 kilometer. Så ville du være dækket ind, hvis du for eksempel kører fra København til Aalborg for at arbejde," siger han.
Et forslag, som Enhedslistens skatteordfører er med på.
"Det skal ikke være et tag-selv-bord. Det er rimeligt, at der er en grænse for, hvad pendlere kan hæve på den konto uanset nationalitet. Det kunne være et kilometerloft," siger Frank Aaen.
Har aldrig været meningen
De to partier undrer sig over, at der ikke for længst er trukket en streg på landkortet.
Dansk Folkepartis skatteordfører mener, at det manglende maksimum er i strid med selve tanken bag kørselsfradraget.
"Systemet er baseret på en rimelighedsbetragtning herhjemme. Det er jo godt, hvis folk fra Herning vil bevæge sig efter et job i Aarhus. Det har aldrig været meningen, at du skal have et kørselsfradrag, fordi du bor 3.000 kilometer væk," siger Dennis Flydtkjær.