Antallet af juleindbrud ligger på niveau med sidste år
Landet over har politiet søndag morgen fået anmeldelser om 335 indbrud siden 20. december. Det er samme niveau som sidste år, hvor antallet af juleindbrud i øvrigt faldt markant. Foto: Colourbox/Free
Som eneste politikreds har Bornholm søndag morgen ingen anmeldte juleindbrud. Nordsjælland topper med 53.

Politiet landet over har fra 20. december til juleaftens morgen modtaget 335 anmeldelser om indbrud.

Dermed holder antallet af indbrud sig foreløbig på samme lave niveau som sidste år.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

- Årene er ikke direkte sammenlignelige, da helligdagen jo falder forskelligt. Men det ser ud til, at vi ligger på samme niveau, som det vi så sidste år, udtaler vicepolitiinspektør Lars Mortensen fra Nationalt Efterforskningscenter i Rigspolitiet.

Der er dog stor forskel på, hvor travlt tyveknægtene indtil videre har haft rundt omkring i landet.

Bornholm har som den eneste politikreds foreløbig ikke haft en eneste anmeldelse om indbrud. I den kedelige ende kan Nordsjælland fortælle om 53 anmeldelser og Midt- og Vestsjælland om 51.

Men det samlede antal anmeldelser ligger altså foreløbig på samme niveau som sidste år, hvor antallet af juleindbrud faldt markant og var det laveste i flere år.

Man skal dog passe på med at glæde sig for tidligt. Erfaringen viser, at mange juleindbrud først bliver anmeldt efter juledagene, når folk kommer hjem og opdager, at de har haft ubudne gæster.

Men generelt er antallet af indbrud faldet betydeligt i de senere år.

I de første tre kvartaler af 2017 fik politiet 38.257 anmeldelser om indbrud mod 43.165 anmeldelser i samme periode året før, hvor der i forvejen var det laveste antal anmeldelser siden 2007.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er et generelt faldende kriminalitetsniveau en del af forklaringen bag det lavere antal af indbrud.

Samtidig er danskerne ved hjælp af initiativet Nabohjælp blevet bedre til at holde øje med deres boligområde.

Desuden peger interesseorganisationen Sikkerhedsbranchen på, at der er en stigende interesse for at sikre sin bolig med avancerede låse, døre, vinduer og alarmsystemer.

/ritzau/