Amerikanske turister bortført i Egypten
Beduiner har bortført to amerikanske turister - en mand og en kvinde på yndet turistmål. Foto: Colourbox
Beduiner har atter kidnappet turister på den lovløse Sinai-halvø i Egypten. Denne gang to amerikanere.

To amerikanske turister - en mand og en kvinde - er blevet kidnappet af beduiner i Egypten, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Kidnapningen har angiveligt fundet sted på Sinaihalvøen, som ligger i den østlige del af landet. Beduinerne kræver, at en af deres fængslede stammefæller løslades.

Derudover er oplysningerne endnu sparsomme om hændelsen, som langtfra er den første af sin slags i Egypten.

I marts blev to kvindelige turister bortført af bevæbnede beduiner, da de var på vej hjem fra et besøg på det historiske kloster St. Catherine i den sydlige del af Sinai. De blev senere frigivet.

Det tyndt befolkede område er Egyptens mest lukrative turistområde og samtidig hjemsted for nogle af landets mest fattige og fjendtligt stemte beduingrupperinger.

Siden præsident Hosni Mubarak blev væltet sidste år ved en folkelig opstand, er Sinaihalvøen blevet mere og mere lovløs med angreb på lokale politistationer og på rørledningen, der eksporterer gas til nabolandet Israel.

Beduinerne har presset hårdt på for at få løsladt flere stammemedlemmer, som de mener er blevet uretfærdigt dømt på anklager om alt fra terrorisme til narkohandel.

Den egyptiske hær, der har spillet et magtfuld rolle i Egypten efter Mubaraks fald, har med begrænset succes forsøgt at bekæmpe radikale islamister på halvøen og er derfor nu begyndt at foretrække forhandlinger med bevæbnede stammefolk.

Hæren har allerede benådet 18 beduiner, der blev dømt in absentia af en militærdomstol, mens der er blevet beordret en ny retssag for fem beduiner, som er anklaget for de dødelige angreb mod to feriesteder på halvøen i 2004.