Afslappet Sagan gider ikke teste ruten før VM-forsvar

Peter Sagan når ikke at køre på VM-ruten i Bergen inden søndagens VM-forsvar. Han gider nemlig ikke.
Peter Sagan har taget sin sædvanligt afslappede holdning med til VM i Bergen, hvor han jagter sin tredje VM-titel på stribe.
Peter Sagan har taget sin sædvanligt afslappede holdning med til VM i Bergen, hvor han jagter sin tredje VM-titel på stribe. Foto: Marit Hommedal/AFP

Normalt vil en cykelrytter gerne besigtige de vigtige dele af en rute inden løbet for at vide, hvor man eventuelt kan slå til, og hvor man skal være påpasselig med at grave dybt i energitanken.

Men den forsvarende verdensmester i herrernes landevejsløb, Peter Sagan (Bora), har ikke planer om at trille en tur på VM-rundstrækningen i Bergen før løbet.

Det gjorde den slovakiske verdensmester klart, da han mødte op til pressemøde lørdag i Norge.

Han mener, at han under løbet får rig mulighed for at kigge nærmere på den godt 19 kilometer lange rundstrækning, hvor størstedelen af løbet køres.

- Vi skal køre 11 eller 12 omgange. Det er rigeligt med tid til at se den, lyder det fra den altid ekstremt afslappede stjernerytter.

Han havde ellers stadig mulighed for at trille en tur på ruten.

- Det er en mulighed, men jeg har ikke lyst, slår han fast.

27-årige Sagan har vundet VM de seneste to år, og han kan blive den første nogensinde, som tager tre VM-titler på stribe i linjeløb. Det er dog ikke et emne, han bruger tid på.

- Jeg kan ikke lide at tale om fremtiden eller historie. Det, som sker, sker.

- Jeg har det ligesom sidste år. Jeg har intet at tabe. Jeg er her for at nyde det. Jeg er allerede meget tilfreds med, hvad jeg har opnået de seneste år, så jeg vil bare nyde løbet, siger Sagan.

Han ved om nogen, hvordan man vinder et VM, men det betyder ikke, at han har en decideret taktik til sit VM-forsvar.

- Jeg forventer ikke noget, og jeg forbereder ikke noget. Jeg ser bare, hvad der sker i momentet, siger verdensmesteren.

- Jeg tænker ikke på noget scenarie. Man kan først på sidste eller næstsidste omgang se, hvad der kommer til at ske, ikke før.

Linjeløbet strækker sig over 267,5 kilometer, og Danmark har seks mand til start med Michael Valgren (Astana) og Magnus Cort (Orica-Scott) som kaptajner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.