Afdød far giver 1,4 millioner til psykiatrisk afdeling: De tog sig godt af min søn
Det var her på Augustenborg Slot, at Mathias Andersens søn fik en god behandling. Foto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix (arkiv)
Patienterne i Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland kan se frem til ekstra aktiviteter efter taknemmelig far har testamenteret sine penge til psykiatrien.

Den nu afdøde Mathias Andersen fra Rødekro har testamenteret 1,4 millioner kroner til Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland i Aabenraa, skriver TV Syd.

Mathias Andersen havde en søn, som for mange år siden blev behandlet på psykiatriens afdeling på Augustenborg Slot på Als, og Mathias Andersen var så taknemmelig, at han betænkte psykiatrien med sin formue.

- Det er første gang, nogen har testamenteret en formue til os, og det kommer helt overraskende.

- Det ser vi som et stort skulderklap til medarbejderne, og det er vi selvfølgelig virkelig glade for. Det her er som jul, påske og fødselsdag på én gang, siger ledende overlæge Klaus Müller-Nielsen fra Børne- og Ungdomspsykiatri Sydjylland i Aabenraa i en pressemeddelelse.

Afdelingen i Augustenborg eksisterer ikke længere. Her er NaturErhvervstyrelsen under Miljø- og Fødevarministeriet rykket ind. I stedet kommer pengene til at sprede glæde i Aabenraa.

Den store arv er ikke øremærket, så den sydjyske psykiatri har frie hænder, og har derfor nedsat en arbejdsgruppe:

- Vi ved bare, at pengene skal komme patienterne til gode, siger Klaus Müller-Nielsen, og tilføjer ifølge JydskeVestkysten, at der endnu ikke er konkrete projekter.

- Men vi har nogle bud, som vi vil vende med patienter og medarbejdere, før vi tager endelige beslutninger. Beløbet skal bruges til noget ekstra som for eksempel arrangementer.