Har du en dejlig bøf liggende i fryseren, så tjek lige, hvor den kommer fra.
Har kvæget græsset på engene omkring Korsør Brandskole, så skal du ikke sætte tænderne i kødet.
Fødevarestyrelsen advarer i en pressemeddelelse mod at spise kødet, der kan give øget risiko for kræft og hormonforstyrrelser.
DTU har testet kødet fra tre kalve fra den lokale Kogræsserforening, som alle har græsset i nærheden af brandskolen, og her står det klart, at der er for høje niveauer af såkaldt PFOS i kødet.
PFOS indebærer en væsentlig sundhedsmæssig risiko, lyder det fra DTU Fødevareinstitut.
Flourstof PFOS øger risikoen for blandt andet kræft og hormonforstyrrelser og er i dag forbudt.
Stoffet stammer fra brandslukningsskum anvendt på den lokale brandskole, og er gennem tiden spredt til områderne via regnvand og lokale vandløb.
Og er på den måde endt i kvæget.
Har du kød fra kalve, der har græsset på engene omkring Korsør Brandskole liggende derhjemme i fryseren, skal du smide kødet ud.
Det fastslår Fødevarestyrelsen efter de nye prøver af kød fra tre kalve fra den lokale Kogræsserforening ved Korsør Nor.