Åge Hareide forbereder landsholdet på herrefight

Hareide forventer en fysisk kamp, når Danmark skal komme nærmere VM ved at revanchere sig mod Montenegro.
Åge Hareide og fodboldlandsholdet samles på mandag. Holdet skal forberede sig på udekampen mod Montenegro og hjemmekampen mod Rumænien.
Åge Hareide og fodboldlandsholdet samles på mandag. Holdet skal forberede sig på udekampen mod Montenegro og hjemmekampen mod Rumænien. Foto: Liselotte Sabroe/arkiv/Scanpix

Der skal spilles med musklerne, når det danske fodboldlandshold torsdag i næste uge møder Montenegro på udebane i VM-kvalifikationen.

Kampen er afgørende for begge holds VM-muligheder, og derfor vil der være lagt op til en rigtig herrefight, forventer landstræner Åge Hareide.

Det vil han forberede sine spillere på, så de kan komme ud med samme aggressivitet og vilje, som i begyndelsen af september banede vej for en 4-0-sejr over Polen.

- Hvis vi præsterer på det niveau, som vi gjorde mod Polen og Armenien, så vinder vi også i Montenegro.

- Mod Polen var vi meget afklarede og modigere end tidligere, og vi turde at gå ind i duellerne. Det får vi brug for mod Montenegro, for der kan man virkelig tale om, at det bliver en kamp.

- Jeg har været i Montenegro som landstræner og klubtræner, og jeg har spillet på de kanter, så jeg ved, hvad der venter os. De er også opsat på at slå Danmark, for så kan de komme med til VM for første gang, siger Hareide.

Han forventer en meget intim atmosfære i Podgorica, hvor publikum vil forsøge at bringe de danske spillere ud af fatningen.

- Det bliver en mental udfordring, for jeg tror, at vi fysisk og niveaumæssigt bør være i stand til at løse opgaven, men hver enkelt spiller skal også løse opgaven i sit eget hoved, siger landstræneren.

Tre dage efter kampen i Montenegro skal Danmark spille hjemme mod Rumænien. Før de to kampe ligger Danmark nummer tre i gruppen.

To danske sejre udløser minimum to playoffkampe om en VM-billet, da Danmark aktuelt er på samme pointantal som Montenegro på andenpladsen.

Mindre kan muligvis også række til en andenplads i gruppen og samtidig sikre, at Danmark ikke bliver sorteper ved at blive den dårligste toer i de europæiske VM-kvalifikationsgrupper.

- Tre point i de to kampe kan være nok. Det afhænger af, hvordan det går i de andre kampe. Uanset om vi vinder, spiller uafgjort eller taber i Montenegro, er det ikke ovre. Det er vigtigt at huske.

- Men vi går efter at få sejre, selvfølgelig. Det gør vi altid. Vi har en stor tro på os selv efter de seneste to sejre. Både spillerne, pressen og manden på gaden tror på os nu, siger Åge Hareide.

For et år siden tabte Danmark med 0-1 til Montenegro i København trods en klar overvægt af danske chancer. Gentager kampbilledet sig, er Hareide sikker på, at det vil ende med en dansk sejr.

- Vi viste i hjemmekampen, at vi er bedre end dem. Vi skabte mange chancer. Havde vi fået de chancer i 2017, så havde vi lavet mål.

- Jeg har set den kamp igennem 100 gange. Jeg har ikke set alle 90 minutter hver gang, men jeg har set klip fra kampen. Uanset hvad bliver resultatet fandeme 0-1 hver gang, og det har ødelagt så meget for os.

- Vi lavede én fejl i den kamp, og det blev afgørende, fordi vi ikke scorede på alle vores chancer. Sådan er det i fodbold, siger Hareide.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.