TV-vært Kamilla Bech Holten er dødeligt syg af kræft

Danmark

TV-værten Kamilla Bech Holten har kæmpet mod kræft i tre år. Lægerne giver hende ti procents chance for at overleve, og midt i det hele har hendes mand, operachef Kasper Bech Holten, forladt hende.

I tre år har TV-værten Kamilla Bech Holten,36, kæmpet en kamp. En kamp mod kræft i tyktarmen, leveren og bugspytkirtlen.

Lægerne har givet hende ti procents chance for at overleve, og for første gang siden, hun blev syg, taler hun nu ud i et interview med Politiken.

- Jeg ved ikke, om jeg er her om år, fortæller Kamilla Bech Holten, der mod alle odds stadig er i live.

Hun er netop startet på endnu en række kemobehandlinger, og når hun er færdig med den, vil hun have rundet behandling nummer 50.

- I øjeblikket ved jeg kun, at jeg kan have det sjovt indtil torsdag (for fire dage siden, hvor behandlingen startede, red). Derefter starter kemoen igen, og jeg ved, de næste seks måneder bliver forfærdelige, men måske med lyspunkter ind imellem. Måske går det ned ad bakke derefter, og de kommende dage viste sig at være de sidste tre gode dage, jeg havde, fortæller Kamilla Bech Holten til avisen.

- I starten vågnede jeg om morgenen og var lykkelig i ti sekunder. Så kom virkeligheden og sygdommen. Det er så forfærdeligt, at det ikke kan beskrives. Man lever midt i sit livs mareridt, forklarer Kamilla Bech Holten i interviewet.

Hendes navn er de seneste år kun poppet op, når hun i sine raske perioder er dukket op ved eksmandens, operachef Kasper Bech Holten, side. Men inden hun blev syg, havde hun en lovende TV-karriere som vært i flere store danske TV-programmer.

Men den karriere har hun måtte lægge på hylden på grund af sygdommen - og fordi hun simpelthen ikke ved, hvordan fremtiden ser ud.

- Jeg tør ikke rigtig lave planer. Jeg vil ikke skuffe mig selv. Hvis jeg bliver rask, skal jeg gøre noget godt for verden. Jeg vil gerne hjælpe andre med kræft, støtte forskningen - gøre en forskel. Men jeg vil ikke være konkret, for det er et stille håb - først og fremmest håbet om at overleve, siger Kamilla Bech Holten, hvis forældre er flyttet fra Viborg til Frederiksberg for at at være ved deres datters side.

Forladt af manden

For midt i sit livs sværeste kamp har Kamilla Bech Holten også måtte kæmpe en anden hård kamp. I november 2002 blev hun gift med Kasper Bech Holten. Men han kunne ikke klare mere og forlod hende.

- Kasper forlod mig under kemobehandling nummer 38. Før da var han blevet fjernere og fjernere. Sådan et sygdomsforløb er den hårdeste prøve, man kan udsætte et forhold for. Der var så megen kærlighed, at jeg troede, den ville overkomme alt, fortæller Kamilla Bech Holten og indrømmer, at det er hårdt at skulle kæmpe alene.

Når jeg trængte til hvile, tog Kasper over. Men pludselig står man alene og kæmper hele tiden. Man håber, at en eller anden vil træde op og hjælpe, men man er ikke sikker. Før vidste man, at der stod én - det var så rart, fortæller Kamilla Bech Holten og lægger ikke skjul på, hvor hårdt bruddet har været.

- 50 procent af min identitet var mit ægteskab, som var meget stort. Vi var meget forelskede, siger hun til Politiken.

Kendte

Cruise frygter Corona

Flygter fra Italien