Så meget tjener regeringens spindoktorer

Arbejdsliv
Den tidligere debatredaktør på Børsen Christopher Arzrouni skal sammen med Peter Højer rådgive udenrigsministeren. (Foto: Foto: Scanpix)
De centrale spindoktorer for den nye regering kan indkassere tæt på en million kroner om året.

Nu har Venstre efterhånden fået de fleste særlige rådgivere, såkaldte spindoktorer, på plads. Det er dem, der blandt andet skal agere bindeled mellem Venstres ministre og pressen, skriver BT.

I sidste uge godkendte regeringens ansættelsesudvalg 14 navne, men der er dog fortsat en del, man ikke vil navngive offentligt, og det kan skyldes, at deres nuværende arbejdspladser endnu ikke er orienteret.

faktaboks

De spindoktorer, der allerede er på plads og navngivet:

  • Statsministeriet: Jacob Bruun Christensen
  • Udenrigsministeriet: Christopher Arzrouni og Peter Højer
  • Beskæftigelsesministeriet: Jens Kloppenborg-Skrumsager
  • Finansministeriet: Søren Møller

Kilde: BT

UDVID

Og Lars Løkke og resten af Venstre-regeringens spin-hold bliver mindre end Helle Thorning-Schmidts.

Det skyldes blandt andet, at der er færre ministre i Løkkes regering, men samtidig får færre ministre lov til at have to spindoktorer med på holdet. Det bliver kun dem, der sidder med i koordinationsudvalget, hvilket er Lars Løkke selv, udenrigsminister Kristian Jensen og finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Lars Løkke har dog indtil videre besluttet at nøjes med en enkelt, efter den tidligere mand på posten, Christian Hüttemeier, for nyligt sagde op.

Lønmæssigt ligger det nye hold på niveau med det gamle. Statsministernes spindoktor må maksimalt tjene 1.063.000 kr. plus pension. Finansministerens og udenrigsministerens spindoktor må maksimalt tjene 940.000 kr. plus pension, mens alle øvrige ligger på 751.000 kr. plus pension.

Det er udregnet efter, at en rådgiver som hovedregel maksimalt kan modtage 75 procent af ministerens løn. Undtagelsen er rådgivere for ministre, der er med i regeringens koordinationsudvalg, som kan modtage op til 85 procent.

Krimi

To fly stødt sammen

i luften