Nina groft mobbet: "Møgkællinger hører ikke hjemme her"

Nyheder fra Avisen.dk
Hver morgen, når Nina Johansen kørte ind på Aalborg Kaserne, måtte hun stoppe bilen for at kaste op. Til sidst blev hun sygemeldt på grund af mobning. (Foto: Privatfoto)
Tre psykiatere har givet Nina Johansen diagnosen Post Traumatisk Stress Syndrom som følge af mobning, men Arbejdsskadestyrelsen vil ikke anerkende hendes psykiske problemer som en arbejdsskade.

"Møgkællinger hører ikke hjemme her, jeg skal gøre alt for at få dig smidt ud."

Den slags verbale overfald var, ifølge Nina Johansen, dagligdag, da hun arbejdede som cafeteriabestyrer ved Aalborg Kaserne indtil 2005.

I seks år blev hun udsat for mobning fra en af sine nærmeste chefer. Hun måtte ikke tale på møderne, mange møder blev hun slet ikke inviteret til, og der blev konstant stillet spørgsmålstegn ved kvaliteten af hendes arbejde, fortæller hun.

"Han (chefen red.) etablerede sin egen lille hær, der skulle fejlsøge på alt, hvad jeg lavede, og han kom gentagne gange med skriftlige advarsler. Men han måtte trække dem tilbage, for der var ikke hold i det," siger Nina Johansen.

Ikke en arbejdsskade

I dag er hun på førtidspension, efter at tre forskellige psykiatere har givet hende diagnosen Post Traumatisk Stress Syndrom som følge af mobningen.

Alligevel har hun fået afslag på erstatning fra Arbejdsskadestyrelsen. De vil ikke anerkende hendes psykiske sygdom som en arbejdsskade.

Ifølge Arbejdsskadestyrelsen kan man nemlig kun få Post Traumatisk Stress Syndrom, hvis man har været ude for traumatiske begivenheder eller situationer af en "exceptionelt truende eller katastrofeagtig natur".

Læs også: Mobning kan gøre dig psykisk syg: Bare ærgerligt!

"De afviser blankt min diagnose, men de forholder sig ikke til, hvad det så er, jeg fejler," siger Nina Johansen.

Hendes advokat har derfor anket afgørelsen og venter svar fra Ankestyrelsen inden for den næste måned.

"Hvis de er uenige i, at det er Post Traumatisk Stress Syndrom, må de undersøge, hvad det så er, hun fejler, og om det kan have en sammenhæng med mobningen på arbejdet," siger advokat Mads Krøyer Pramming.

Sexchikane udløste mobning

Nina Johansens mareridt startede, da hun klagede over en major, der udsatte hende for sexchikane.

I første omgang tog ledelsen hånd om situationen, men så kom der en ny chef.

"Han kunne ikke have, at jeg havde klaget over en af hans majorer," siger hun.

Efter mobningen havde stået på gennem seks år, knækkede filmen for Nina Johansen.

"Det sidste halve år, jeg var på kasernen, måtte jeg stoppe bilen og kaste op, inden jeg mødte ind om morgenen," siger hun.

I dag, 10 år efter hun stoppede på Aalborg Kaserne, har hun stadig problemer med at sove og har mareridt og flashbacks til de ubehagelige oplevelser.

Selvom det hele er kommet lidt på afstand, betyder det meget for Nina Johansen at få afgjort sagen.

"Jeg vil bare gerne have oprejsning og en anerkendelse af, at jeg er blevet syg af at passe mit arbejde," siger hun.

Hverken Arbejdsskadestyrelsen eller Aalborg Kaserne ønsker at kommentere Nina Johansens sag.

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen