Det kan være svært at vide, hvad man skal gøre, hvis ens barn bliver mobbet i skolen.
Det kan det bestemt også, hvis det er dit eget barn, der mobber et andet barn.
Her kan man nemlig ikke bare skælde sit barn ud og så regne med, at han/hun holder op med det, forklarer Helle Rabøl Hansen, forsker i mobning ved Aarhus Universitet, til DR.dk:
"På den ene side skal du lytte til dit eget barns udsagn om, at 'det er også fordi, Sofie altid vil bestemme i legen, hun er så irriterende at have med'. På den anden side skal du indtage det mobbede barns perspektiv og spørge dit barn 'hvorfor tror du, Sofie gør sådan?' for at åbne barnets øjne for, at der er en grund," siger hun til DR.dk.
DR har bedt hende liste tre gode råd op til forældre, der i denne sværere situation. De er som følger:
1. Lyt til dit barns version af situationen med et åbent sind, men tag samtidigt det mobbede barns parti ved at stille spørgsmålstegn til det, dit barn siger. Få dit barn til at forstå, at der er grunde til at andre børn opfører sig, som de gør.
2. Tænk over hvordan du selv omtaler andre mennesker generelt derhjemme i dit barns påhør. Øv dig i ikke at tale grimt om andre i udgangspunktet. På den måde kan du få dit barn til at forstå, at der er grunde til at andre opfører sig, som de gør.
3. Tag kontakt til lærerne på dit barns skole. Her er det vigtigt, at du holder fast i, at det er et generelt problem i klassen, da dit barn temmelig sikkert ikke er ene om mobningen. På den måde undgår du at det udelukkende bliver dit barns eller det mobbede barns problem alene.
Du kan læse mere om mobning på DRs hjemmeside her