14-årig Yiming risikerer stadig at blive smidt ud af Danmark: Stedfar klar til at rejse
I maj kunne Avisen.dk fortælle, at Yiming Liu er velintegreret, forstår og taler dansk, går i skole og deltager i sociale arrangementer. Foto: Michael Lyck Poulsen/TV Midtvest
Udlændingestyrelsen vil senest 29. december komme med en endelig afgørelse om Yiming og hendes mor bliver familiesammenført med stedfaren i Silkeborg.

Hjemme hos 14-årige Yiming er juledagene i høj grad ramt af nedtælling.

Den 29. december kan nemlig blive den vigtigste dag i hendes korte liv. Her skal der senest komme svar fra Udlændingestyrelsen om familiesammenføring, skriver TV 2 Østjylland.

For snart syv måneder fik Yiming Liu, hendes mor Zhan Xu og hendes stedfar Kjeld Gaard-Frederiksen afslag på familiesammenføring.

- Vi ved ikke, hvor vi står på nuværende tidspunkt. Efterhånden som vi kan mærke, at tiden nærmer sig, presser det én meget. Det er stressende. Vi går sådan lidt i en slags limbo, siger Kjeld Gaard-Frederiksen til TV2 Østjylland.

Afslaget i maj blev begrundet med, at at Yiming Liu ikke kunne integreres - primært på grund af hendes alder.

Det er Kjeld Gaard-Frederiksen ikke enig i og fortæller til tv-stationen, at hendes lærer har kaldt hende klassens bedste i matematik.

- Og så har hun forladt modtageklassen og er startet i syvende klasse, siger han.

Farvel Danmark

Får familien i Silkeborg ikke familiesammenføringen, tager Kjeld Gaard-Frederiksen konsekvensen og forlader sin stilling som orlogskaptajn i det danske forsvar.

- Så er vi ude, og så er det takken fra Danmarks side. Så går jeg op og afleverer mine medaljer, som jeg her tjent ved at tjene Danmark, siger Kjeld Gaard-Frederiksen.

Det var netop på en tjenesterejse til Kina Kjeld Gaard-Frederiksen mødte Zhan Xu. De er siden blevet gift og flyttede sammen i Silkeborg i oktober 2016.

I maj fik Yiming opbakning fra et enigt byråd i Silkeborg. Blandt andre har den radikale lokalpolitiker Johan Brødsgaard kaldt det "utilstedeligt", at Udlændingestyrelsen vil udvise Yiming.