13-årig pige udvist af Danmark: Forældre samler nu underskrifter
Yiming Liu er velintegreret, forstår og taler dansk, deltager i 2/3 af undervisningen og i sociale arrangementer. Hun har været i Danmark i 7 måneder og er nu blevet udvist. Foto: Michael Lyck Poulsen, TV MIDTVEST
Forældre til 13-årige Yiming Lius klassekammerater er rasende over, at Yiming Liu er blevet udvist af Danmark efter 7 måneder. Nu har de samlet 2.070 underskrifter ind.

Hendes kinesiske mor og danske stedfar bor i Danmark. Hun går selv i 6. klasse på en dansk folkeskole i Silkeborg og forstår og taler dansk.

Men det er ikke nok. 

13-årige Yiming Liu er blevet udvist af Danmark, selvom hendes mor må blive. 

Det har fået forældrene fra 6.C på Hvinningdalskolen, hvor Yiming Liu har haft sin daglige gang, til tasterne og startet en underskriftsindsamling for den 13-årige udviste pige. 

Indsamlingen har indtil nu givet 2.070 underskrifter på, at Yiming Liu skal have lov at blive i Danmark med sin mor og stedfar. 

- Som forældre til børn, som har daglig kontakt med Yiming Liu i forbindelse med skolegangen på 6. årgang på Hvinningdalskolen i Silkeborg, ser vi os nødsaget til at blande os i Udlændingestyrelsens afslag om familiesammenføring og dermed opholdstilladelse for Yiming Liu, står det i starten af underskriftsindsamlingen, og som TV MIDTVEST skriver om tirsdag.

Yiming Liu kommer oprindeligt fra Kina, men kom til Danmark i september 2016, da hendes kinesiske mor Zhan Xu blev forelsket og gift med hendes danske stedfar Kjeld Gaard-Frederiksen.

Hendes stedfar tog moderen Zhan Xu og den 13-årige Yiming Liu med til Danmark, og de søgte om familiesammenføring.

Men det fik de afslag på fra Udlændingestyrelsen med beskeden om, at Yiming Liu ikke kan integreres vellykket.

"Efter vores opfattelse har hun ikke en sådan tilknytning til Danmark, at der er grundlag for vellykket integration her i landet. Hun har heller ikke mulighed for at opnå en sådan tilknytning", står der ved underskriftsindsamlingen