12 linjer lammet: Bus-strejke fortsætter
Tirsdag oplyste Ole Holtse Olsen (tv.) fra 3F i Roskilde, at det drejer sig om 135 chauffører. Foto: 3F/pressefotoArriva/pressefoto
Strejken blandt Arrivas chauffører i Roskilde fortsætter onsdag morgen. De er utilfredse med, at ledelsen vil indskrænke arbejdsmiljørepræsentantens tid til at tjekke arbejdsmiljøet.

Buschaufførerne i Roskilde fortsætter onsdag den strejke, der blev sat i gang tirsdag morgen.

Det skriver Roskilde Avis.

Det er chaufførerne hos Arriva, der har valgt at nedlægge arbejdet. Man regner ikke med, at busserne kommer ud at køre igen onsdag.

De berørte buslinjer er 201A, 202A, 203, 204, 205, 206, 208, 209, 212, 216, 220, 246.

Det drejer sig om 135 chauffører, der er utilfredse med, at ledelsen vil indskrænke arbejdsmiljørepræsentantens arbejde.

Det har 3F Roskilde oplyst til Avisen.dk.

Som det er i dag, har arbejdsmiljørepræsentanten tre dage om ugen til at føre eftersyn med busserne for at sikre, at sikkerheden overholdes. 3F Roskilde fortæller, at ledelsen ønsker at sænke antallet af dage til kun én om ugen.

- Chaufførerne frygter, at ledelsens forslag vil kunne gå ud over sikkerheden. Det er arbejdsmiljørepræsentantens job at forebygge ulykker, indstille sæderne og meddele fejl ved blinklys og bremser. Hvis vedkommende får mindre tid til sit arbejde, kan det være til stor fare, siger Ole Holtse Olsen, daglig leder hos 3F i Roskilde, til Avisen.dk.

Den oprindelige aftale

Chaufførerne begyndte at forhandle med Arrivas ledelse onsdag morgen klokken syv. Ifølge kommunikationsansvarlig i Arriva, Pia Hammershøy, har ordningen, med at arbejdsmiljørepræsentaten havde tre dage om ugen til eftersyn, kun været midlertidig.

I den oprindelige aftale var det kun én dag om ugen, og det er den, ledelsen ønsker at vende tilbage til.

- Arbejdsmiljørepræsentanten har i en periode haft tre dage til arbejdsmiljøopgaver af personlige grunde, men nu vil vi gerne vende tilbage til det niveau, der er aftalt i vores virksomhedsaftale. Det er der ikke noget unormalt i, siger Pia Hammershøy til Avisen.dk.

Arriva er klar til at få snakket tingene igennem, hvis chaufførerne frygter for deres sikkerhed. Det kræver dog, at busserne kommer ud og køre igen, oplyste Arriva tirsdag.