Wilbek er OL-optimist efter tildeling af hjemmebane

De danske håndboldkvinders chancer for at komme til OL steg med tildelingen af hjemmebane, mener sportschef.
Chancerne for dansk OL-kvalifikation er steget, efter at Danmark er blevet tildelt værtskabet for kvalifikationen, mener Ulrik Wilbek.
Chancerne for dansk OL-kvalifikation er steget, efter at Danmark er blevet tildelt værtskabet for kvalifikationen, mener Ulrik Wilbek. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Der er jubel i Dansk Håndbold Forbund (DHF), efter at Det Internationale Håndboldforbund (IHF) onsdag gav Danmark værtskabet for den OL-kvalifikation, som de danske kvinder skal deltage i.

Modstanderne er håndboldlilleputterne fra Uruguay samt de to stærke østeuropæiske hold Rumænien og Montenegro.

De to bedste i puljen på fire hold kommer til OL, og med hjemmebanen er de danske chancer øget, siger sportschef i DHF, Ulrik Wilbek.

- Det gør vores chancer for at kvalificere os til OL større for at sige det, som det er. Turen til Montenegro eller Rumænien med østeuropæiske dommere havde alt andet lige været sværere, siger han til BT.

- Det er stadig to meget vanskelige hold, men det, at vi skal møde dem på hjemmebane, gør, at vi nu har en fornuftig chance for at vinde over ét af holdene.

Endnu ligger det ikke fast, i hvilken by OL-kvalifikationen 18.-20. marts skal spilles, men DHF er allerede i gang med at sondere mulighederne, og en enkelt by især er inde i billedet.

- Det er rigtigt, at Aarhus er en af prioriteterne. Og så må vi se, om vi kan blive enige med dem, siger Ulrik Wilbek.

Ved det netop overståede VM i Herning tabte Danmark til Montenegro i gruppespillet, mens Rumænien agerede stopklods for de danske medaljedrømme i kvartfinalen.

I placeringskampene, hvor Danmark sikrede sig adgang til OL-kvalifikationen, lykkedes det de danske kvinder at få revanche mod Montenegro, som, skal det siges, allerede var klar til OL-kvalifikationen før opgøret.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.