Voldsomt opgør i byrådet: Venstremand bliver løsgænger efter 38 år i partiet
Venstremand gennem 38 år, Jens Møller fra Løgumkloster, er blevet løsgænger i byrådet i Tønder Kommune. Foto: Venstre
Indskrænket ytringsfrihed var en af årsagerne til, at konstitueringen i Tønder Kommune endte med en udmeldelse af Venstre.

Venstrepolitikeren Jens Møller følte sig blacklistet og overset og endte med, at melde sig ud af partiet under konstitueringen af den nye kommunalbestyrelse i Tønder.

Det skriver JydskeVestkysten.

Jens Møller forlader dermed sit parti efter 38 år og bliver løsgænger.

Ifølge JydskeVestkysten har han til tider været på kant med partiledelsen, og under valgkampen til kommunalvalget i november skulle blandt andet hans læserbreve forbi kommunens Venstreborgmester Henrik Frandsen til godkendelse.

- Jeg meldte mig ind i Venstre, dengang en mand var en mand, og et ord var et ord. Der var højt til loftet, og ikke mindst var troværdigheden i højsædet. Det gælder åbenbart ikke mere. Hvor er det ynkeligt, hvor er det uværdigt, sagde Jens Møller.

Ordene faldt efter konstitueringen var faldet på plads torsdag aften. Jens Møller gav ikke kun den genvalgte borgmester en bredside, men skød også efter efter partiet og den lokale formand for Venstre, Lars Erik Skydsbjerg.

- Jeg tager konsekvensen af den behandling, jeg har været udsat for. For fire år siden blev jeg blacklistet, og nu gentager historien sig.

Jens Møller fortsætter som løsgænger og fik en plads i arbejdsmarkedsudvalget - hvilket ifølge JydskeVestkysten ikke var, hvad han havde forventet.

Jens Møllers exit fra Venstre ændrer ikke på magtforholdet i byrådssalen i Tønder.