VM-profil: Vi er blevet bedre til at mose modstanderne
Lotte Grigel og resten af det danske landshold står onsdag aften over for Brasilien ved VM i Tyskland. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Storsejrene over Japan og Tunesien har overbevist Lotte Grigel om, at håndboldlandsholdet har flyttet sig.

De danske håndboldkvinder har i de seneste to kampe blæst modstanderne af banen til VM efter premierenederlaget mod Montenegro.

Det har resulteret i storsejre over Japan og Tunesien på henholdsvis 14 og 18 mål, men den slags var ikke en selvfølge før i tiden, når Danmark stod overfor de lidt svagere modstandere.

- Det er fedt, at vi ikke skal rode med nogle af de modstandere, som vi bør køre over. Vi går ind og leverer varen, når vi skal, siger Lotte Grigel.

- Vi har oplevet før, at vi ikke har været helt skarpe i kampene mod de hold, som vi bare skal slå. Vi er kommet videre fra det, siger playmakeren.

En af årsagerne til, at Danmark kan kværne på i samtlige 60 minutter, er bredden.

Mod Japan scorede samtlige 13 markspillere med undtagelse af Louise Burgaard, der udgik med en forstuvet fod.

- Vi har en god bredde, og alle kommer ind og leverer. Det er fedt, at vi som hold er der nu, at vi kan gøre det, siger Grigel.

- Nu skal vi holde skruen i vandet mod Brasilien. Det er surt, hvis vi dummer os, siger hun før kampen, der kan sikre Danmark adgang til ottendedelsfinalerne.

Selv om Brasilien, der blev verdensmester i 2013, ikke har spillet prangende under VM, så er respekten stor for sydamerikanerne.

- Med Brasilien kan man få det ene eller det andet.

- De har verdensklasse på alle positioner, men modstanderne her til VM har ligget lidt dårligt til dem. Vi har ikke fået et ordentligt billede af dem, siger Grigel.

Hun mener, at Eduarda Amorim er verdens bedste venstreback. Playmakeren Rodrigues bliver også fremhævet af de danske spillere. Det samme gør holdets to målvogtere.

Line Jørgensen og Louise Burgaard vurderer ligesom Grigel, at Brasilien pludselig kan vise sig fra en anden side mod Danmark.

- Jeg synes ikke, at man har set deres sande niveau. De har virkelig gode individualister.

- Vi skal slå på dem i de første ti minutter, og vores forsvar skal gøre livet surt for dem. De skal ikke i gang med at løbe kontraer og begynde at synes, at håndbold er sjovt, siger Line Jørgensen.

- Brasilien er et supergodt hold - de har bare ikke præsteret. De er der, når det gælder. De skal nok steppe op, mener Burgaard.

Kampen mod Brasilien spilles klokken 20.30.

/ritzau/