VM-kompensation til klubberne tredobles i Rusland

Klubberne, som har spillere til VM i fodbold i Rusland, kan se frem til langt større kompensation end i 2014.
Tottenham kan se frem til at modtage en pæn portion penge fra Fifa for at sende Christian Eriksen og klubbens øvrige landsholdsspillere til VM næste sommer.
Tottenham kan se frem til at modtage en pæn portion penge fra Fifa for at sende Christian Eriksen og klubbens øvrige landsholdsspillere til VM næste sommer. Foto: Carl Recine/arkiv/Scanpix

Mere end 1,3 milliarder kroner.

Så meget kommer fodboldklubberne, der sender spillere til VM i Rusland næste sommer, til at modtage i kompensation fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Det er en tredobling, i forhold til hvad klubberne modtog i forbindelse med VM i 2014 i Brasilien. Ved den lejlighed lød beløbet på 440 millioner kroner.

Stigningen skyldes den nye aftale, som Fifa og ECA, den internationale sammenslutning af topklubber, indgik i 2015.

Kompensationen regnes ud fra, at det koster Fifa 54.000 kroner per dag at få frigivet hver enkelt spiller i forbindelse med VM.

Og den udregning starter fra 14 dage før VM-åbningskampen og varer indtil den dag, hvor den enkelte spillers land bliver slået ud.

Det betyder, at hver enkelt verdensmester kommer til at stå Fifa i mere end 2,2 millioner kroner.

I aftalen er der også lavet en fordelingsnøgle, som tilgodeser alle de klubber, en spiller måtte have repræsenteret i tiden under både VM-kvalifikation og selve VM-slutrunden.

En tredjedel går til klubben eller klubberne, han spillede for i sæsonen 2016/2017, en tredjedel til den eller dem, han tørnede ud for i indeværende sæson og en tredjedel til den klub, han eventuelt måtte skifte til sommer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.