VM-helt forlader hjemlandet: Vil være skarp mod Danmark
Tim Cahill var en vigtig spiller, da Australien kvalificerede sig til VM, men veteranen får ikke meget spilletid i Melbourne City, og han skifter nu klub for at holde sig varm til slutrunden i Rusland, hvor Danmark venter i gruppespillet. Foto: Edgar Su/arkiv/Reuters
Tim Cahill forlader Melbourne City i jagten på mere spilletid, så han står så skarpt som muligt til VM.

Australien, som er i gruppe med Danmark ved fodbold-VM næste sommer, bliver en stor profil fattigere i den hjemlige liga frem mod slutrunden i Rusland.

En af de bedste spillere i landets historie, 38-årige Tim Cahill, meddelte på sin fødselsdag onsdag, at han stopper i Melbourne City i jagten på mere spilletid.

- Kvalifikationen til VM har været et fantastisk eventyr, og det vil være en kæmpe ære at repræsentere mit land i Rusland. Det vil være mit fokus de kommende måneder, siger Cahill i en pressemeddelelse ifølge AP.

Den tidligere Everton-profil er kun startet inde i en enkelt kamp i sæsonen for Melbourne City, og han frygter, at den manglende spilletid kan koste ham en plads i VM-truppen.

Tim Cahill er med sine 50 mål i 104 landskampe den mest scorende gennem tiden på Australiens landshold, og han spillede en vigtig rolle i kvalifikationen til VM.

Efter 1-1 i playoffkampen ude mod Syrien var det Cahill, som med to mål, det ene i den forlængede spilletid, holdt Australiens VM-håb i live med 2-1-sejren hjemme.

Efterfølgende vandt Australien 3-1 samlet over Honduras i den direkte duel om en VM-billet.

Hvor Cahill fortsætter klubkarrieren vides ikke. Nogle medier gætter på, at det kunne bliver i de Forenede Arabiske Emirater.

Hvem Cahill skal imponere for at få en VM-plads er ligeledes ukendt. Efter den sikrede VM-billet sagde landstræner Ange Postecoglou op, og der er endnu ikke fundet en erstatning.

/ritzau/