VM-helt forlader hjemlandet: Vil være skarp mod Danmark

Tim Cahill forlader Melbourne City i jagten på mere spilletid, så han står så skarpt som muligt til VM.
Tim Cahill var en vigtig spiller, da Australien kvalificerede sig til VM, men veteranen får ikke meget spilletid i Melbourne City, og han skifter nu klub for at holde sig varm til slutrunden i Rusland, hvor Danmark venter i gruppespillet.
Tim Cahill var en vigtig spiller, da Australien kvalificerede sig til VM, men veteranen får ikke meget spilletid i Melbourne City, og han skifter nu klub for at holde sig varm til slutrunden i Rusland, hvor Danmark venter i gruppespillet. Foto: Edgar Su/arkiv/Reuters

Australien, som er i gruppe med Danmark ved fodbold-VM næste sommer, bliver en stor profil fattigere i den hjemlige liga frem mod slutrunden i Rusland.

En af de bedste spillere i landets historie, 38-årige Tim Cahill, meddelte på sin fødselsdag onsdag, at han stopper i Melbourne City i jagten på mere spilletid.

- Kvalifikationen til VM har været et fantastisk eventyr, og det vil være en kæmpe ære at repræsentere mit land i Rusland. Det vil være mit fokus de kommende måneder, siger Cahill i en pressemeddelelse ifølge AP.

Den tidligere Everton-profil er kun startet inde i en enkelt kamp i sæsonen for Melbourne City, og han frygter, at den manglende spilletid kan koste ham en plads i VM-truppen.

Tim Cahill er med sine 50 mål i 104 landskampe den mest scorende gennem tiden på Australiens landshold, og han spillede en vigtig rolle i kvalifikationen til VM.

Efter 1-1 i playoffkampen ude mod Syrien var det Cahill, som med to mål, det ene i den forlængede spilletid, holdt Australiens VM-håb i live med 2-1-sejren hjemme.

Efterfølgende vandt Australien 3-1 samlet over Honduras i den direkte duel om en VM-billet.

Hvor Cahill fortsætter klubkarrieren vides ikke. Nogle medier gætter på, at det kunne bliver i de Forenede Arabiske Emirater.

Hvem Cahill skal imponere for at få en VM-plads er ligeledes ukendt. Efter den sikrede VM-billet sagde landstræner Ange Postecoglou op, og der er endnu ikke fundet en erstatning.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.