Viktor Axelsens fysik rykker ham tættere på toppen
En bedre fysik har hjulpet Viktor Axelsen til sejre over store spillere i et stærkt 2015 for stortalentet.

2015 har været et godt år for det danske stortalent Viktor Axelsen, der er gået fra 12.-pladsen til sjettepladsen på verdensranglisten.

Den 21-årige badmintonspiller har ganske vist ikke vundet en Super Series-turnering, men han har bevist, at han kan slå alle, og at han skal regnes som en topspiller i mange år frem.

Konkret kan Viktor Axelsen se, at han formår at præstere på et højere fysisk niveau gennem længere tid ad gangen.

- Jeg har regnet på det sammen med min mentaltræner Carsten Oldengaard, og mine spilleminutter på banen i 2015 er steget med over 20 procent.

- Så det er heller ikke for sjov, at jeg føler, jeg er lidt træt nu her efter en lang sæson. Men jeg ser helt klart tilbage på et godt år, siger Viktor Axelsen.

Også landstræner Lars Uhre har bemærket, at Axelsens fysiske formåen snart er på niveau med resten af spillerne i verdenstoppen.

- Viktor har fået en fysik, der gør, at modstanderne heller ikke kan ryste ham af, som de har gjort før. Det kommer til udtryk ved, at han kan gøre kampene færdig, som han gjorde mod Chen Long i sæsonfinalen.

- Ham har han spillet flere halve, gode kampe mod, men Viktor har ikke kunnet lukke dem. Man skal spille godt i lang tid og i højt tempo for at kunne slå de her drenge, og det begynder han at kunne nu, siger Lars Uhre.

Netop den længe ventede sejr over verdensetteren Chen Long står som det personlige højdepunkt for Axelsen.

- Det er det hårde arbejde i træningslokalet, der virkelig skinner igennem, når man vinder sådan en kamp.

- Ud over at slå ham har jeg også stået i andre store kampe, siger Axelsen.

I tillæg til sejren over Chen Long kan det også nævnes, at Axelsen ydmygede den dobbelte olympiske mester Lin Dan med 21-8, 21-7 ved Denmark Open.

Det er sejre som dem, der gør, at man formentlig kan regne med Viktor Axelsen ved OL i august, håber Lars Uhre.

- Sejrene over Lin Dan og Chen Long i den her sæson styrker Viktor i troen på, at han gør det rigtige. Han har vist, at han kan vinde over dem alle, og ingen vil føle sig sikker inden et opgør mod ham.

- Så han har muligheden til OL, men han mangler noget rutine i at spille storkampe på et tidspunkt, hvor alle er i topform. Der er trods alt forskel på OL og Super Series-turneringer, siger landstræneren.

Selv ser Axelsen spændt frem mod legene i Rio de Janeiro.

- Det har jeg drømt om at deltage i, siden jeg var helt lille, siger han.

Det danske publikum kan opleve Axelsen søndag og mandag, når han deltager i opvisningsturneringen Copenhagen Masters.

/ritzau/