Valgtribunal blåstempler omstridt valgresultat i Honduras
Tilhængere af oppositionsleder Salvador Nasralla demonstrerede søndag foran den amerikanske ambassade i Tegucigalpa, efter at Honduras' valgtribunal blåstemplede omstridt valgresultat. Foto: Orlando Sierra/arkiv/AFP
Efter en omtælling af flere tusind stemmebokse har landets valgtribunal bekræftet valgresultat.

Et valgtribunal i Honduras har efter en omtælling af stemmesedler fra 5000 stemmebokse bekræftet resultatet af parlamentsvalget 26. november.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Ifølge tribunalet er resultatet af omtællingen i "ekstrem" overensstemmelse med det oprindelige resultat fra valget for to uger siden.

Præsidenten for tribunalet, David Matamoros, siger, at knap en tredjedel af stemmerne fra valget er blevet omtalt manuelt.

Valgtribunalet konkluderede for to uger siden, at præsident Juan Orlando Hernandez havde fået 52.000 stemmer flere end sin modstander, oppositionsleder Salvador Nasralla.

Valget var dog præget af store forsinkelser og andre uregelmæssigheder. Det fik Nasralla til kræve en omtælling af samtlige stemmesedler.

Valgtribunalet har 30 dage til formelt at udpege en vinder af valget. Dermed kan landets kommende præsident meget vel blive udpeget officielt i juleferien.

Ifølge tribunalet førte Salvador Nasralla stort, da mere end halvdelen af stemmeboksene var talt op på valgdagen.

Derefter kom der ingen opdateringer fra tribunalet i 36 timer. Da man genoptog optællingen af stemmerne, forduftede Nasrallas forspring som dug for solen.

Det udløste store protester fra oppositionen og dens tilhængere.

Regeringen har været nødt til at indføre et udgangsforbud på grund urolighederne, der opstod i kølvandet på det omstridte valg.

Flere partier i oppositionen krævede fredag, at valgresultatet skulle annulleres.

/ritzau/