Kokosolie er blevet meget populært inden for de senere år, men står det til eksperterne, så skal du tænke en del over i hvor stort omfang du bruger den populære olie.
Derfor skal du smøre kroppen ind i olie. Læs mere på femina.dk
-
Mange hævder, at kokosolie er sundt, men kokosolien har et meget højt indhold af mættede fedtsyrer, og et lavt indhold af umættet fedt. For at reducere risikoen for hjerte- og karsygdomme bør man mindske indholdet af mættet fedt, siger klinisk ernæringsfysiolog Kari Sellæg.
Flere og flere bruger kokosolie fremfor olivenolie, når de skal stege mad på panden, og det hænger formentlig sammen med, at kokosolien bliver markedsført som et helseprodukt, forklarer Sellæg.
Det de færreste dog ved om kokosolien er, at den indeholder 90 procent mættet fedt. Når du vælger at bruge kokosolie, når du steger, i stedet for sunde olier som oliven og raps, så øger du indtaget af det mættede fedt, og samtidig går du glip af det sunde umættede fedt.
Vi bør begrænse brugen af kokosolie og hellere satse på andre olier, der indeholder mere af de sunde umættede fedtsyrer og mindre mættet fedt som for eksempel rapsolie, soyaolie eller olivenolie, forklarer Sellæg til KK.no.
Derfor skal olier ikke kun bruges i madlavningen. Læs mere på søndag.dk
De fleste vegetabilske olier er gode kilder til sundt, umættet fedt. Kokosolien, og såmænd også palmeolien, er derimod begge undtagelser fra denne regel på grund af det høje indhold af mættet fedt.
Man bør også være varsom med at få for meget kokosolie.
-
Indtaget bør være begrænset, fordi kokosolien indeholder så meget mættet fedt. På grund af den negative effekt som mættet fedt for eksempel har på hjertet, anbefaler vi, at man holder det totale indtag under 10 procent af det daglige kalorieindtag. Vi kan spise lidt mættet fedt, men vi må ikke glemme, at vi får dette fedt fra mange kød- og mejeriprodukter. Derfor kommer vi hurtigt over den anbefalede grænse, slutter Kari Sellæg.
Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media