USA fængslede svensk prins
Amerikanske grænsevagter troede ikke på, at Sveriges prins Carl Philip var en prins og tilbageholdt ham i en hel nat.

Hvis en fremmed mand kom og sagde, at han var prins, ville du så tro på ham? Det gjorde amerikanske grænsevagter i hvert fald ikke, da den svenske prins Carl Philip i september ankom til USA. I stedet tilbageholdt de ham en hel nat, skriver Aftonbladet.

Han var i september sammen med et filmhold på optagelse i Venezuela, men da de skulle mod USA, opdagede prinsen, at han havde glemt sit pas på et hotel. Derfor måtte han vente en dag på, at passet kom frem, og han tog derfor alene til USA. Men her var der ingen royal særbehandling, da han mødte de amerikanske grænsevagter.

»Han måtte stå i samme kø som alle andre dødelige og blev udspurgt ligesom alle andre af immigrationsmyndighederne, som kan være ret bryske. Og sådan som jeg har forstået det, så troede de ikke på ham. Og eftersom han var alene, kunne ingen bekræfte hans udsagn,« siger dokumentarfilmskaberen Folke Rydén, hvis film Carl Philip arbejdede på.

Prinsen skulle ifølge Aftonbladets oplysninger have sagt, at han var svensk prins og skulle arbejde på en dokumentarfilm i USA.

Men for at arbejde i USA skal man have et arbejdsvisum, og sådan et havde prinsen ikke. Derfor blev han trukket til side til forhør, hvor han en hel nat sad sammen med narkosmuglere, mistænkte terrorister og illegale indvandrere.

Ifølge filmskaberen Folke Rydén var prins Carl Philip absolut ikke vred over begivenheden.

»Mit indtryk er, at han synes, det var lidt spændende,« siger Rydén.

I lufthavnen i Miami, hvor episoden fandt sted, vil de ikke kommentere på den specifikke sag med prinsen. Men overfor Aftonbladet siger Zachary Mann fra immigrationsmyndighederne:

»Det sker da, at mennesker påstår at være kongelige for at få bedre behandling. Og så viser det sig, at de er slægtninge til nogle, som havde et kongerige for 300 år siden,« siger han.