Kritikken af Lars Løkke Rasmussens kontanthjælps-eksempler lader ingen ende at tage.
For tredje gang på ganske få dage beskyldes Venstres formand nemlig nu atter for at have brugt et utroværdigt eksempel i sin valgkamp.
Første fadæse kom efter, han havde fremhævet et eksempel fra en virksomhed i Taastrup, hvor han ikke selv havde talt med den medarbejder, han omtalte. Virksomhedens ejer gik dog efterfølgende ud og bakkede Lars Løkke Rasmussen op i historien, dog stadig uden at ville afsløre den pågældende medarbejder, der angiveligt havde sagt op, fordi det ikke kunne betale sig for ham at arbejde set i forhold til, hvad han kunne få i kontanthjælp.
Efterfølgende trådte også direktøren for Crown Plaza og Bella Sky, Allan Agerholm, til og bakkede venstreformanden op.
I et interview med TV2 News understøttede Allan Agerholm således Lars Løkke Rasmussens pointe om, at det ikke for alle kan betale sig at arbejde. Og den greb Løkke.
Til TV2 News henviste Lars Løkke Rasmussen således senere på dagen til Allan Agerholms historie og tal. Men ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) holder de ikke helt vand.
Forsimplede
BT har nemlig fået udleveret de tal, som Allan Agerholm benyttede i sin argumentation, og fået AE til at gennemgå dem med udgangspunkt i Økonomi- og Indenrigsministeriets familietypemodel. Og AE's konklusion er klar: Beregningerne fra Allan Agerholm er forsimplede og direkte misvisende, skriver BT.
Allan Agerholm afviser på den anden side.
- Mit mål med de her beregninger er udelukkende at sætte fokus på, at en lavere skat på arbejde vil gavne minimallønsansatte. Hvis nogen mener, at jeg har lavet fejl, begået løftebrud og landsforræderi, så lever jeg med det, siger Allan Agerholm til BT.
Hos Venstre giver man heller ikke meget for AE's beregninger.
Venstres politiske ordfører Inger Støjberg understreger over for BT, at hun aldrig har "betragtet Arbejderbevægelsens Erhvervsråd som kronvidne på noget som helst".
Bagerhistorie holder ikke
Knap havde BT offentliggjort AE's konklusion, før P4 Sjælland kunne pille endnu et eksempel fra hinanden.
Fredag besøgte Lars Løkke Rasmussen nemlig et bageri i Svinninge, som også skulle have svært ved at finde arbejdskraft. Efter at et lokalt HK-medlem undrede sig så meget over den udmelding, at vedkommende gik til P4 Sjælland, måtte Inge Christensen fra Svinninge Bageri dog korrigere historien om det svære i at finde arbejdskraft noget.
- Jeg vil ikke sige det på den måde, at det er et problem at skaffe arbejdskraft. Det er et problem for samfundet, og det er derfor, jeg gør oprør, har hun således sagt til P4 Sjælland.
Over for TV2 fortæller hun dog også, at bageriet har haft en pige i bageriet, der meldte fra, fordi hun kunne få mere i understøttelse fra fagforeningen.