VORES VALG

Unge er vilde med politik

Danske unge er super engagerede og går meget op i politik.
Unge SF'ere sætter valgplakater op. Og de er langt fra alene om at være interesserede i dansk politik.
Unge SF'ere sætter valgplakater op. Og de er langt fra alene om at være interesserede i dansk politik. Foto: Mie Brinkmann / POLFOTO

Meget tyder på, at det er en skrøne, at unge bare hænger i sofaen og ikke gider interessere sig for politik.

En måling lavet af You Gov for MetroXpress viser, at 30 procent 18-35 årige svarer ja til, at de er "meget interesseret i politik, orienterer sig dagligt i medierne om politik og har et kendskab til partierne."

Og 71 procent har deltaget i politiske aktiviteter som for eksempel underskriftindsamlinger og medlemskab af et politisk parti, viser en Gallup-undersøgelse.

"De unge i dag er en ny '68-generation. De vil formentlig ikke stemme lige så meget til venstre som dengang, men deres politiske engagement er mindst lige så stort," siger samfundsforsker ved Aalborg Universitet Johannes Andersen.

Klaus Levinsen fra Syddansk Universitet har forsket i unges politiske værdier. Han er ikke overrasket over, at tallene viser stort politisk engagement hos de unge.

"Uddannelsesniveauet er trods alt blevet højere, og så er adgangen til politisk information blevet nemmere med de elektroniske medier," siger Klaus Levinsen

Kilde: MetroXpress

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.