Ung mand udsat for frækt tyveri: Fik tømt kontoen i pirattaxa
- Vi oplever, at mange tager en pirattaxa i december, fordi der er stor travlhed på gaderne, og desværre bliver mange udsat for enten vold eller røveri, når de tager en pirattaxa, siger Østjyllands Politi. Foto: Uffe Weng/Scanpix/arkiv
Pirattaxaer bruger fup-terminaler til at aflure pinkoder og stjæler passagerernes dankort.

I øjeblikket har Østjyllands Politi syv personer varetægtsfængslet for vold eller røveri i forbindelse med pirattaxakørsel.

Det oplyser kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, Jacob Christiansen, til TV 2 Østjylland.

Senest blev en 20-årig mand fra Aarhus udsat for tyveri, da han havde fået et lift af en privatperson, der kørte pirattaxa.

Føreren af bilen havde en terminal, som den 20-årige brugte til at overføre 20 kroner for turen, men da den 20-årige kom hjem, var hans dankort væk og det var blevet misbrugt for flere tusind kroner.

En lignende episode var anmeldt et døgn tidligere. Her fortalte en 23-årig mand, at han havde kørt med en pirattaxa og havde betalt via en anordning i bilen. Men der var ikke trukket penge - til gengæld var hans dankort væk og var blevet misbrugt.

- Vi har fået fat på en del af pirattaxakørerne, men der kommer desværre flere til. Vi har lige nu syv varetægtsfængslet for vold eller røveri i forbindelse med pirattaxakørsel. Desuden har to lige fået dom, siger Jacob Christiansen til tv-stationen.

26 år og fra Tyrkiet, sagde han

Føreren af bilen i først beskrevne tilfælde beskrives således: Mand, 187 centimeter høj, almindelig af bygning, brun i huden og med sort hår, der var kort i siderne og længere og krøllet i toppen. Manden oplyste, at han var 26 år og fra Tyrkiet.