Ung mand udsat for frækt tyveri: Fik tømt kontoen i pirattaxa

Pirattaxaer bruger fup-terminaler til at aflure pinkoder og stjæler passagerernes dankort.
- Vi oplever, at mange tager en pirattaxa i december, fordi der er stor travlhed på gaderne, og desværre bliver mange udsat for enten vold eller røveri, når de tager en pirattaxa, siger Østjyllands Politi.
- Vi oplever, at mange tager en pirattaxa i december, fordi der er stor travlhed på gaderne, og desværre bliver mange udsat for enten vold eller røveri, når de tager en pirattaxa, siger Østjyllands Politi. Foto: Uffe Weng/Scanpix/arkiv

I øjeblikket har Østjyllands Politi syv personer varetægtsfængslet for vold eller røveri i forbindelse med pirattaxakørsel.

Det oplyser kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, Jacob Christiansen, til TV 2 Østjylland.

Senest blev en 20-årig mand fra Aarhus udsat for tyveri, da han havde fået et lift af en privatperson, der kørte pirattaxa.

Føreren af bilen havde en terminal, som den 20-årige brugte til at overføre 20 kroner for turen, men da den 20-årige kom hjem, var hans dankort væk og det var blevet misbrugt for flere tusind kroner.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

En lignende episode var anmeldt et døgn tidligere. Her fortalte en 23-årig mand, at han havde kørt med en pirattaxa og havde betalt via en anordning i bilen. Men der var ikke trukket penge - til gengæld var hans dankort væk og var blevet misbrugt.

- Vi har fået fat på en del af pirattaxakørerne, men der kommer desværre flere til. Vi har lige nu syv varetægtsfængslet for vold eller røveri i forbindelse med pirattaxakørsel. Desuden har to lige fået dom, siger Jacob Christiansen til tv-stationen.

26 år og fra Tyrkiet, sagde han

Føreren af bilen i først beskrevne tilfælde beskrives således: Mand, 187 centimeter høj, almindelig af bygning, brun i huden og med sort hår, der var kort i siderne og længere og krøllet i toppen. Manden oplyste, at han var 26 år og fra Tyrkiet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.