Ulovlig våbenbesiddelse sender LTF'ere mange år i fængsel
Den såkaldte bandeparagraf i straffeloven muliggør, at straffe kan vokse til det dobbelte. Foto: Scanpix Danmark Stf/arkiv/Scanpix
To medlemmer af Loyal To Familia et idømt henholdsvis otte og ni års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

To medlemmer af bandegrupperingen Loyal To Familia, LTF, kan se frem til mange år i fængsel på grund af ulovlig våbenbesiddelse.

Det står klart, efter at der mandag blev afsagt dom i en stort anlagt sag i Københavns Byret.

Det ene medlem af LTF er idømt ni års fængsel, mens en anden er idømt otte års fængsel for at have håndteret en maskinpistol med tre magasiner og en pistol med magasin i august sidste år.

Et tredje bandemedlem er dømt til psykiatrisk behandling i samme sag, hvor der er nedlagt navneforbud for alle tre dømte.

Samtlige har siddet varetægtsfængslet siden fundet af de to våben i et buskads i august sidste år.

De to, der er idømt fængselsstraffe, har udbedt sig betænkningstid, for at overveje om de skal anke dommen til Østre Landsret.

Manden, der blev dømt til psykiatrisk behandling, har modtaget sin dom.

Der var i alt ni tiltalte i sagen, men seks af de ni, som alle tilhører Loyal To Familia, blev fredag frifundet i samme sag.

De dømte var i besiddelse af våbnene i forbindelse med bandekonflikten, og det er en væsentlig grund til straffens længde.

Den såkaldte bandeparagraf i straffeloven muliggør nemlig, at straffe kan vokse til det dobbelte.

De usædvanligt hårde straffe til LTF'erne kommer efter en periode, hvor der er blevet givet markant hårdere straffe til bandemedlemmer.

Så sent som i fredags blev en LTF'er idømt 20 års fængsel blandt andet for nedskydningen af to tilfældige cyklister på Nørrebro i København, hvor en svensk kvinde blev ramt i ballen, mens en mand blev strejfet af et projektil.

Det skete, da han affyrede 11 skud på den rivaliserende bande Brothas' territorium på Ydre Nørrebro.

Det skete også under den daværende bandekonflikt, som var med til at skærpe straffen.

/ritzau/