Tyrkiet accepterer Syriens Assad i en overgangsrolle
Syriens præsident kan blive siddende i et halvt år, lyder det fra Tyrkiet, som har ændret holdning.
Der arbejdes på en plan for præsident Assads afgang. "Han kan blive siddende i seks måneder, og det kan vi acceptere, fordi der er en garanti for, at han går af," siger en tyrkisk regeringskilde til nyhedsbureauet Reuters.
Der arbejdes på en plan for præsident Assads afgang. "Han kan blive siddende i seks måneder, og det kan vi acceptere, fordi der er en garanti for, at han går af," siger en tyrkisk regeringskilde til nyhedsbureauet Reuters. Foto: Ariel Schalit/AP/AP

Tyrkerne er klar til at acceptere en politisk fredsproces for Syrien, der indebærer, at præsident Bashar al-Assad bliver siddende på magten i en overgangsperiode på seks måneder.

- Der arbejdes på en plan for Assads afgang. Han kan blive siddende i seks måneder, og det kan vi acceptere, fordi der er en garanti for, at han går af, siger en regeringskilde til nyhedsbureauet Reuters.

- Vi har til en vis grad ændret syn på sagen sammen med USA og vore allierede. Der er ikke soleklar konsensus om, hvornår den periode på seks måneder skal begynde, men vi mener, at det ikke skal vare alt for længe, uddyber kilden.

Der har været store spændinger mellem Syrien og Tyrkiet, og forholdet mellem de to lande blev ikke bedre af, at tyrkerne i foråret 2014 skød et syrisk kampfly ned.

Bashar al-Assad har blandt andet været vred over, at Tyrkiet har støttet oprørere i Syrien.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.