Trump bruger bombeangreb til at kræve indvandringsreform
Præsident Trump nævner sit omstridte indrejseforbud som et "skridt på vejen til sikkerhed" inden for indvandringssystemet. Foto: Carlos Barria/arkiv/Reuters
Et mindre vellykket bombeangreb i New York har fået den amerikanske præsident til at kræve indvandringsreform.

USA's præsident, Donald Trump, siger mandag, at et bombeangreb i New York City viser "det akutte behov" for, at Kongressen får gennemført en indvandringsreform.

En indvandringsreform er et af Trumps mange valgløfter, som han endnu ikke har kunnet opfylde.

Angrebet i New York fandt sted, da en gerningsmand havde spændt en hjemmelavet rørbombe fast på kroppen.

Bomben gik af, men det resulterede kun i mindre skader på tre personer. Den formodede gerningsmand er indlagt.

Personen, der angiveligt stod bag angrebet, er en 27-årig mand fra Bangladesh.

Han burde aldrig være kommet ind i USA, mener Trump.

- Som jeg har sagt, siden jeg første gang annoncerede mit kandidatur til præsident, så skal USA reparere sit immigrationssystem. Det tillader for mange farlige mennesker at få adgang til landet, siger Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at den angivelige gerningsmand er kommet ind i landet som følge af en lov, der giver familier lov til at sponsorere slægtninge, så de kan komme til USA.

Det er en lov, som Trump længe har villet afskaffe.

Præsidenten nævner også sit omstridte indrejseforbud som et "skridt på vejen til sikkerhed" inden for indvandringssystemet.

Indrejseforbuddet var målrettet borgere fra en række lande, som Trump anser for farlige og ustabile.

Det blev først udstedt i januar, før det blev blokeret af flere retsinstanser. En udvandet udgave af forbuddet blev senere på året gennemført.

Donald Trump har haft svært ved at gennemføre mange af de ting, han lovede sine vælgere under valgkampen.

Tidligere på måneden fik præsidenten sin første væsentlige sejr, da begge kamre i Kongressen vedtog hver sin udgave af en skattereform. Reformen skal nu gennem et udvalg, der skal skære den til, så den kan vedtages.

Men præsidentens store løfter om en indvandringsreform, opførelsen af en mur ved grænsen til Mexico, erstatning af sundhedsreformen Obamacare og en billionindsprøjtning til den amerikanske infrastruktur har ladet vente på sig.

/ritzau/