Trods kulde og mangel på nye ordrer gik NKT frem i kvartal

Den danske kabelproducent NKT løftede omsætning og mindskede underskud i første kvartal.
Topchef i NKT Michael Hedegaard Lyng er tilfreds med første kvartal.
Topchef i NKT Michael Hedegaard Lyng er tilfreds med første kvartal. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix

Selv om jorden var usædvanlig bundfrossen i første kvartal, så lykkedes det den danske kabelproducent NKT at øge omsætning og mindske sit underskud i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser selskabets regnskab.

- Det er tilfredsstillende at rapportere omsætnings- og indtjeningsvækst for både NKT og NKT Photonics i 1. kvartal 2018, skriver topchef Michael Hedegaard Lyng i en kommentar til regnskabet.

Selskabet består af kabelforretningen NKT, der producerer store kabler til blandt andet højspænding, og den mindre division NKT Photonics, som fremstiller laser- og fiberteknologi.

Samlet lød omsætningen i NKT på 351 millioner euro mod knap 274 millioner euro i samme periode sidste år.

På bundlinjen blev det til et underskud på 2,5 millioner euro mod et underskud på 5,5 millioner euro i første kvartal 2017.

Michael Hedegaard Lyng konstaterer, at kabelforretningen voksede organisk - uden opkøb medregnet - i alle tre forretningsområder.

- Indtjeningsmæssigt demonstrerede det nyligt oprettede forretningsområde Service & Accessories sit potentiale, mens indtjeningen i Applications var negativt påvirket af koldere vejr end normalt.

- I Solutions har vi i øjeblikket en lav højspændingsordrebog, og selv om vi i kvartalet ikke vandt eller tabte udbud, så er vi stadig overbevist om, at det langsigtede markedspotentiale er attraktivt, skriver han.

Tidligere var rengøringsmaskineproducenten Nilfisk også en del af selskabet. Det blev dog fraspaltet og selvstændigt børsnoteret i oktober 2017.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.