Tre på flugt: Udnyttede svaghed i bygning

Hundepatruljer kunne ikke finde tre patienter, som i sidste uge tog flugten fra Psykiatrisk Hospital i Middelfart .
Et eller andet sted i murene omkring Psykiatrisk Hospital i Middelfart er der en såkaldt "uerkendt svaghed i bygningskonstruktionen".
Et eller andet sted i murene omkring Psykiatrisk Hospital i Middelfart er der en såkaldt "uerkendt svaghed i bygningskonstruktionen". Foto: Google Street View

Tre patienter på Retspsykiatrisk afdeling i Middelfart forsvandt på mystisk vis i sidste uge.

Det bekræfter lægefaglig direktør i psykiatrien i Region Syddanmark, Anders Meinert Pedersen, over for BT.

- De har udnyttet en uerkendt svaghed i bygningskonstruktionen, siger Anders Meinert Pedersen kryptisk til avisen, men vil ikke komme nærmere ind på, hvordan patienterne stak af.

Flugten skete omkring klokken 19 torsdag, og ifølge Fyns Politi blev der blandt andet sendt en hundepatrulje ud for at lede efter den forsvundne trio.

Det lykkedes dog ikke at finde patienterne, men søndag dukkede de af egen fri vilje op på hospitalet på Østre Hougvej.

Ifølge Anders Meinert Pedersen har ingen været i fare i de cirka tre døgn flugten varede.

- Der har efter min bedste overbevisning ikke været nogen borgere, der har været i fare, siger Anders Meinert Pedersen til BT.

Ansat slået og peberspray

Det er ikke første gang, at patienter på det retspsykiatriske hospital i Middelfart søger friheden og tager på springtur.

Således stak en patient af to gange i løbet af kort tid i foråret 2016. Den ene gang begik han et røveri og den anden gang slog han en ansat i maven og stak af.

I januar i år forsvandt en 21-årig, og blev efterfølgende fundet ved banegården i Middelfart. Her måtte politiet tage peberspray i brug for at pacificere patienten.

Det er ikke et fængsel

Anders Meinert Pedersen forklarer til BT, at en retspsykiatrisk afdeling ikke er et fængsel. Det handler om, at sørge for, at patienterne bliver behandlet og ikke stikker af:

- Det vigtigste er, at vi skaber et behandlingsmæssigt og pædagogisk miljø som fremmer, at man bliver så rask eller velfungerende som muligt. Men der vil altid være nogen, som kan gøre noget, forklarer Anders Meinert Pedersen til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.