Minister: Ulve skal indhegnes i Danmark
Debatten om ulve i Danmark fortsætter. Dansk Folkeparti og Konservative har foreslået, at ulvene skal skydes, mens Socialdemokratiet vil spærre rovdyret inde. Foto: Lars Rasborg / Ritzau Scanpix
Socialdemokratiet mener, at ulve skal spærres inde bag hegn, og forslaget får opbakning af Dansk Folkeparti.

Det skal være slut med, at ulve går frit rundt i den danske natur, mener Socialdemokratiet, der nu går nu ind i ulvedebatten med et markant forslag. Dansk Folkeparti bakker det op, skriver avisen Danmark.

- Danmark er entydigt for lille til et rovdyr som ulven. Vi vil ikke acceptere, at et rovdyr skaber så stor frygt og utryghed for mange mennesker især i det vestlige og sydlige Jylland, siger Socialdemokratiets miljøordfører Christian Rabjerg Madsen (S) til avisen Danmark og spiller meget vidtgående ud:

- Vi foreslår, at man får indfanget de vilde ulve og sørger for, at de bliver indhegnet. Det kan foregå i reservater i Tyskland eller måske i Danmark, siger Christian Rabjerg Madsen og peger også på ulvenes angreb på får og andre husdyr.

Dansk Folkeparti og Konservative har foreslået, at ulvene skal skydes. Det er imidlertid ikke lovligt, da ulven er fredet og dermed under beskyttelse i hele EU.

Der findes allerede i dag en mulighed for at aflive såkaldte problemulve, som udgør en særlig trussel. Det sker bare ikke i virkeligheden, mener Socialdemokratiet:

- Når jeg ser formuleringerne om problemulve, er det meget tydeligt, at de regler ikke fungerer. De bidrager ikke til at skabe tryghed for de forældre, der er bange for at lade deres børn lege i skoven. Med vores forslag slipper vi for at skyde og dræbe et truet dyr, siger Christian Rabjerg Madsen (S).

Han har ikke en plan for, hvordan ulvene skal fanges ind, eller hvad man gør, når nye ulve krydser grænsen.

- Det kan jeg ikke bevæge mig dybere ned i nu. Men det er et dyr, som trods alt kun findes i et begrænset omfang i den danske natur, så jeg er overbevist om, at vi sammen med eksperter kan finde en måde at få indfanget dem på, siger ordføreren.

Han kender godt eksperternes udsagn om, at ulve ikke udgør en reel fare, men han mener, det er nødvendigt at tage folks bekymring alvorligt og at beskytte husdyr.

Dansk Folkeparti støtter ideen om at få ulvene bag hegn enten her eller i udlandet:

- Det er en god idé, og den støtter vi. Jeg ved, at man i Frankrig gerne have flere ulve, og vi har nogle, de må få, siger Karina Due, der er Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, til avisen Danmark.

- Faktisk har jeg allerede selv tænkt på det, og jeg har henvendt mig til ministeren for at finde ud af, om der kunne være en kattelem fra EU's habitatsregulativ, siger hun.

Karina Due peger på, at ulve angriber både får, køer og kalve, og at Jylland er for lille til at have vilde ulve.

Med Dansk Folkepartis tilslutning vil Socialdemokratiets miljøordfører Christian Rabjerg Madsen opfordre miljøminister Esben Lunde Larsen (V) til hurtigst muligt at indkalde til forhandlinger, så der kan komme en løsning på ulveproblemet. Og det bør gå hurtigt, mener han:

- Vi skylder de mennesker, der er utrygge, at skynde os at komme i arbejdstøjet nu, hvor der tegner sig et flertal. Det mest seriøse er, at regeringen med embedsværket og Skov- og Naturstyrelsen går i gang med at finde de rigtige løsninger, siger han.

via Listen To News