Tommy lider af kronisk diarré: Kommunen foreslår jobafklaring i varmtvandsbassin
Foto: Jens Bach/Fagbladet 3F
Trods flere diskusprolapser, et kompliceret dobbelt benbrud i rygsækken, Hortons Hovedpine med konstante smerter og pinefulde anfald samt en kronisk diarré vil Thisted Kommune have Tommy Sørensen i et ressourceforløb.

Du kan få en mentor. Og du kan få "håndholdt træning i varmtvandsbassin". Og du kan få "en virksomhedsrettet indsats".

De tre indsatser - foreslår Thisted Kommune - skal bringe Tommy Sørensen nærmere arbejdsmarkedet.

Derfor har de tilkendt den 58-årige thistedbo et ressourceforløb på to år. Et ressourceforløb, som Tommy Sørensen og den lokale 3F-afdeling ikke kan se nogen som helst mening med.

- Noget vås, skriver 3F-afdelingen direkte til kommunen i sin klage, som netop er sendt afsted.

Det skriver Fagbladet 3F.

Tommy Sørensen har flere diskusprolapser og et kompliceret dobbelt benbrud i rygsækken. Og så har han de seneste fem år lidt af Hortons Hovedpine med konstante smerter og pinefulde anfald samt en kronisk diarré, som lægerne stadig ikke har fundet en behandling for.

Han har desuden haft fleksjob med skånehensyn siden 2004, da ryggen ikke kunne længere. Det blev i 2013 sat ned til fem timer, og i 2016 sat ned til to.

- Men det kom aldrig op at køre med de to timer. Jeg havde det for dårligt, fortæller Tommy Sørensen.

Frakendt fleksjob

I februar 2017, da han får en hjerneblødning, kommer livet op til revision:

- Man begynder at tænke lidt over tingene. Man vil jo heller ikke ende i en kørestol, siger Tommy Sørensen.

Den lokale 3F-afdeling er af den opfattelse, at Tommy Sørensen er berettiget til førtidspension. Der er ikke sket en udvikling i hans mangeårige fleksjob. Tværtimod.

Tommy Sørensen er nu også selv mest stemt for en førtidspension. Og kommunen skal ifølge loven tage hensyn til hans eget ønske, når arbejdsevnen er så begrænset. Ifølge egen læge "nedsat til det ubetydelige".

Men sådan læser Thisted Kommune ikke loven. Den har nemlig frakendt Tommy Sørensen hans fleksjob. Og så har den tildelt 3F'eren et ressourceforløb, der halverer hans indtægt. Måske med henblik på at skaffe ham et nyt fleksjob, skriver kommunen.

Kommunen foreslår også en helbredsindsats - og skriver:

"Afvente effekt af medicinsk behandling af diarre, herefter håndholdt træning i varmtvandsbassin."

- At skrive diarré og varmtvandsbassin i samme sætning - det siger jo ligesom alt. Jeg ved ikke, hvad de har forestillet sig, når jeg har den kroniske lidelse. Så bliver jeg nok ikke så populær i svømmehallen, siger Tommy Sørensen.

Thisted Kommune har ikke ønsket at kommentere den konkrete sag.

via Listen To News