Tilfreds Axelsen: Min næste modstander har alt at vinde
Viktor Axelsen deltager i Copenhagen Masters efter et imponerende 2015, hvor det er blevet til flere flotte sejre. Foto: /free
Den danske badmintonkomet Viktor Axelsen er klar over sin favoritrolle ved Copenhagen Masters-turneringen.

Den 21-årige badmintonstjerne Viktor Axelsen kom planmæssigt i gang ved årets udgave af badmintonturneringen Copenhagen Masters. Her blev det søndag til en sejr på 21-14 og 21-18 over Praneeth Bhamidipati fra Indien i semifinalen i herresingle.

Axelsen ligger nummer seks på verdensranglisten, og han er dermed storfavorit til at vinde Copenhagen Masters, efter at Jan Ø. Jørgensen umiddelbart inden stævnet trak sig på grund af sygdom i den nærmeste familie.

I finalen møder Axelsen enten danske Anders Antonsen eller Rajah Manuri Venkata Gurusaitdutt fra Indien.

- Den spiller, jeg skal møde i finalen, har alt at vinde. Men det er bare fedt, og jeg går ind til kampen som en hvilken som helst anden kamp.

Copenhagen Masters er en invitationsturnering, hvor de bedste danske spillere som regel deltager, og hvor udvalgte udenlandske spillere også inviteres. Turneringen er traditionen tro placeret i dagene mellem jul og nytår.

- Man vil selvfølgelig gerne give alle tilskuerne noget godt badminton, men det er klart, at turneringen ligger lidt på et mærkeligt tidspunkt for os, fordi vi har haft et hårdt år, siger Viktor Axelsen og tilføjer:

- Så det er jo ikke sådan, at jeg står og føler mig 120 procent klar, men man spiller selvfølgelig med alt, hvad man har.

Og Axelsen kan også bruge turneringen konstruktivt, siger han:

- Jeg kan bruge det til at skulle være i turneringsmode og skulle præstere foran et publikum. Der er jo også pengepræmier på spil, som kan være med til at motivere os.

Der er pengepræmier til alle spillerne ved stævnet, og vinderen af herresingleturneringen kan tage 30.000 kroner med hjem.

/ritzau/