Blogindlæg Tidligere stressramt iværksætter: Luk Stresspanelet - ikke Forældreintra!

Jonathan Løw er iværksætter, foredragsholder og rådgiver indenfor innovation, iværksætteri og ledelse. Du kan følge Jonathan Løw’s arbejde på LinkedIn og Facebook.

I DENNE UGE kom Regeringens såkaldte Stresspanel med den første af 12 anbefalinger til at bekæmpe folkesygdom nummer ét – stress.

Stress er en alvorlig og i nogle tilfælde livstruende lidelse. Det er en tilstand, der gør én ude af stand til at fungere i hverdagen, og stress går ofte over i andre alvorlige psykiske lidelser såsom depression eller angst.

Jeg har selv været syg med alvorlig stress og depression i over et år, og jeg finder det forstemmende at se Stresspanelets første og dermed, må man antage, også vigtigste bud på at bekæmpe stress: At afskaffe det såkaldte Forældreintra (ja, der kommer yderligere 11 forslag, men man har valgt at fremhæve dette og lancere det som det første).

Forældreintra er et digitalt værktøj til at håndtere dialogen imellem forældre, skolelærere og skoler, og når man kigger på de forskellige afstemninger på nettet, så synes stemningen i forhold til at afskaffe dette værktøj at være delt. Cirka 50% er for. Cirka 50% er imod.

Da formanden for Stresspanelet, Anette Prehn, onsdag i denne uge i P1 Debat blev bedt om at fremlægge evidens og forskning for, at Forældreintra rent faktisk er et stort problem i forhold til folkesygdommen stress, så var hun ude af stand til at fremlægge skyggen af dokumentation herfor. Hun kunne ikke engang fremlægge studier, der viser, at flertallet af skolelærere og forældre er imod værktøjet. Ergo foreslår Stresspanelet at afskaffe noget, som de ikke aner implikationerne af, og som de ikke har nogen evidens for at anbefale.

DA STRESSPANELET I SIN TID blev nedsat af Regeringen, talte jeg med flere i mit netværk, der hører til iblandt Danmarks absolut førende og mest anerkendte eksperter indenfor stress, psykiske lidelser og neurologi. Det er erfarne psykologer, psykiatere og stresseksperter.
Disse anerkendte eksperter, som tankevækkende nok ikke er blevet inkluderet i panelet, var alle dybt bekymrede over panelets mangel på de fremmeste eksperter i sygdomme som stress, og desværre tyder det på, at de havde ret i deres bekymringer og daværende kritik.

Jeg finder det beskæmmende, at et Stresspanel på denne måde devaluerer en alvorlig lidelse som stress igennem et yderst tvivlsomt forslag omkring at afskaffe et digitalt værktøj i folkeskolerne.

HVIS MAN SELV har lidt af alvorlig stress, eller man kender én, der har, så kender man til den smerte, det medfører. At denne alvorlige og udbredte lidelse skal bruges til at markedsføre sig selv igennem et ualmindeligt tyndt udspil er ganske enkelt ikke i orden. Som formanden selv udtalte i P1 Debat: ”Jeg arbejder til daglig med afledte effekter, og jeg er yderst tilfreds med de afledte effekter, der er kommet af dette forslag”.

Jeg antager, at formanden med denne udtalelse peger på den debat, forslaget har afstedkommet (og som ud fra tallene er ganske irrelevant og malplaceret), men i mine øjne er den reelle afledte effekt, at formanden får solgt nogle flere af sine bøger og foredrag og intet andet.

Derfor lyder min anbefaling: Afskaf Stresspanelet. Ikke Forældreintra.

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News