Tidligere dansk ishockeyanfører optages i Hall of Fame

Jesper Damgaard hyldes ved VM i Danmark næste år med optagelsen i IIHF's Hall of Fame.
42-årige Jesper Damgaard (til højre) optages i IIHF''s Hall of Fame.
42-årige Jesper Damgaard (til højre) optages i IIHF''s Hall of Fame. Foto: Fabrice Coffrini/AFP

Som den blot anden dansker nogensinde, bliver den tidligere landsholdsanfører Jesper Damgaard optaget i ishockeyens Hall of Fame under Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF).

Det skriver IIHF på sin hjemmeside.

- Vigtigheden af en spiller kan ikke altid måles i medaljer og hæder. I Danmark har Jesper Damgaard været over alle andre, og han har spillet 17 VM-slutrunder i træk.

- Han forlod spillet som en inspirerende leder, der nød stor respekt fra sine holdkammerater, lyder en del af begrundelsen fra IIHF.

Selv kommer hæderen bag på danskeren.

- Jeg blev ringet op i tirsdags, og jeg var fuldstændig overrasket. Det er kæmpestort at blive valgt ind, når man kigger på listen over alle de andre. Det er en kæmpe ære for mig.

- Det er slet ikke noget, jeg har tænkt over eller set komme. Det kom som en kæmpe overraskelse, siger Jesper Damgaard.

Ifølge Danmarks Ishockey Union (DIU) vil han officielt blive indlemmet i forbindelse med VM i Danmark næste år.

Også hos DIU glæder man sig over, at den tidligere landsholdskaptajn bliver indlemmet i fornemt selskab med

- Stort, stort tillykke til Jesper, der altid var en dybt respekteret spiller og et fremragende forbillede for sine holdkammerater i rødt og hvidt.

- En stille og rolig og samtidig bomstærk fyr, der opnåede fantastiske 256 landskampe og hele 17 VM-slutrunder på stribe. Intet mindre end fantastisk, skriver DIU på sin hjemmeside.

Jesper Damgaard indstillede sin spillerkarriere i 2011. Han tilbragte en stor del af karrieren i Malmö Redhawks, og i landsholdsregi var han med til at føre Danmark fra B-gruppen og op i A-gruppen.

Jørgen Hviid, der blandt andet var landsholdsanfører i 0-47-nederlaget til Canada ved VM i 1949, er det andet dansk medlem af IIHF's Hall of Fame. Han blev optaget i 2005 fire år efter sin død.

Spillere bliver først optaget efter endt karriere. Jesper Damgaard også i selskab med store navne som Wayne Gretzky og Peter Forsberg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.