Thulesen efter møde: Vi er langt fra hinanden
Selv om DF krævede indrømmelser før møde, så er der ikke kommet afgørende nyt, siger Thulesen efter møde.

- Der er ikke noget afgørende nyt fra det her møde.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efter at han torsdag har været til møde med VLAK-regeringen i Statsministeriet.

- Vi har en fælles forståelse af, at vi er langt fra hinanden - specielt når det kommer til udlændinge- og integrationspolitikken, fortsætter DF-formanden.

Før mødet lagde Thulesen Dahl ellers op til, at regeringen burde komme med indrømmelser nu, hvis der skal komme fremdrift i forhandlingerne.

- Nu forhandler vi videre i aften. Vi bruger stort set hele dagen og aftenen på at forhandle i øjeblikket, fordi vi ønsker at komme i mål.

- Men vi skal være sikre på, at det flytter noget, når vi laver den her aftale, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han taler dermed om den udlændingeaftale, som DF ønsker. Den skal sikre, at flygtninge på midlertidig beskyttelse rent faktisk skal hjem igen frem for at blive i Danmark.

Liberal Alliance har flere gange i løbet af ugen slået fast, at de tror på, at der kan komme nye aftaler på plads på skatte- og udlændingeområdet inden jul.

Ifølge Kristian Thulesen Dahl blev man dog ved torsdagens statusmøde enige om, at det bliver svært.

- Det positive er, at vi (regeringen og Dansk Folkeparti, red.) er enige om, at vi er meget langt fra en aftale, siger han.

/ritzau/