Tåregas forhindrer 160.000 i at nå ministerium i Caracas
Omkring 160.000 mennesker var lørdag på gaden i Venezuelas hovedstad, Caracas, for at vise deres utilfredshed med præsident Nicolas Maduro. Foto: Carlos Barria/Reuters
På den 50. dag med protester i Venezuela demonstrerede 160.000 mennesker i Caracas. Dødstallet har nået 47.

For den 50. dag i træk var der lørdag protester mod præsident Nicolas Maduro i Venezuela. Flere end 200.000 mennesker var således på gaden for at vise deres utilfredshed med præsidenten og hans planer om en ny forfatning.

- Vi er millioner, der er imod diktaturet, råbte demonstranterne blandt andet.

Som under mange af de foregående dages protester i det kriseramte land affyrede politiet tåregas mod demonstranter i hovedstaden, Caracas.

Oppositionen beskylder Maduro for den økonomiske krise i det ellers olierige land og kræver, at den socialistiske præsident udskriver valg.

I Caracas alene marcherede omkring 160.000 mennesker lørdag igennem byen mod indenrigsministeriet, der ligger i centrum.

Det oplyser talsmand for oppositionskoalitionen MUD Edison Ferrer med henvisning til et foreløbigt skøn.

Men inden demonstranterne nåede ministeriet, brød politiet demonstrationen op med tåregas.

I den vestlige by San Cristobal i staten Tachira gik anslået 40.000 mennesker på gaden.

I sidste uge beordrede Maduro 2600 soldater sat ind i Tachira for at dæmme op for vold og plyndringer.

47 mennesker har mistet livet i Venezuela i løbet af de seneste syv ugers protester i landet, hvor mange lider af mangel på de mest basale varer. Det gælder blandt andet mad, medicin, sæbe og toiletpapir.

- Nu har der været protester i 50 dage. Jeg er her med mine to børn. Jeg kan ikke få fat i noget mælk, og jeg kan ikke få fat i mad, siger den 24-årige forretningskvinde Mariangel.

Forud for lørdagens demonstration kaldte oppositionsleder Henrique Capriles præsident Maduros politiske kurs for "en massakre mod folket".

- Men jo mere undertrykkelse, vi oplever, jo mere vil vi modstå og kæmpe for Venezuela, sagde han.

Ud over de 47 døde er hundredvis af mennesker blevet såret i protesterne. 2200 er blevet tilbageholdt, og 161 er fængslet af militære domstole.

Nicolas Maduro overtog regeringsmagten i Venezuela i marts 2013. Han tog over efter Hugo Chávez, som døde af kræft.

/ritzau/AFP