Patient til sygeplejerske bag overgreb: "Jeg slår dig ihjel"
Sagen mod den 33-årige begyndte torsdag i Københavns Byret. Det forventes, at der afsiges dom i morgen, fredag. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Beruset kvinde blev ifølge anklager voldtaget, da hun lå i aflåst sideleje på københavnsk hospital.

En mandlig sygeplejerske erkender, at han en nat i december sidste år forgreb sig seksuelt på en kvindelig patient på et københavnsk hospital. Dog afviser han anklagemyndighedens påstand om, at overgrebet udviklede sig til decideret voldtægt. Det skriver Ritzau.

- Der er ingen tvivl om, at jeg både skammer mig og har dårlig samvittighed, sagde den tiltalte torsdag i Københavns Byret.

Ifølge TV 2 har en 33-årig mandlig sygeplejerske siddet varetægtsfængslet siden december. Han er sigtet for seksuelt overgreb mod en kvinde, der befandt sig på hospitalets akutmodtagelse.

Ifølge anklageskriftet fandt overgrebet sted 9. december 2017 omkring klokken 04.50. Ritzau skriver, at sygeplejersken var på nattevagt, da en meget beruset kvinde blev bragt til stedet. 

- Jeg rusker lidt i hende et par gange, men hun reagerer nærmest ikke - andet end nogle mumle-lyde, lød det fra sygeplejersken i Københavns Byret.

I retten forklarede manden, at han gik i gang med at undersøge den unge kvindes krop for skader, inden han lagde hende i aflåst sideleje - noget der ifølge den tiltalte skulle sikre, at patienten ikke blev kvalt i sit eget opkast.

- Jeg undersøger ryggen ved at trykke ned ad rygsøjlen. Samtidig er hendes strømpebukser også trukket lidt ned, så dele af hendes baller er synlige, og så er det, at jeg bliver fristet, lød det fra den tiltalte.

Sygeplejersken forklarede ifølge Ritzau "detaljeret og nøgtern", hvordan han befølte kvinden med hænderne på baller og i skridtet, og at han gned sin penis op ad hende et par gange. 

- Men så tænker jeg, at det er noget svineri, jeg har gang i. Pludselig vender hun sig om og peger på mig og siger "jeg slår dig ihjel". Det svarer jeg ikke på, for jeg ved godt, at jeg har dummet mig, forklarede den tiltalte i retten.

Ritzau skriver, at kvinden husker situationen anderledes.

- Han rører ved mig tre-fire gange både analt og ved skeden, men bliver afbrudt af ting, der sker rundt om os. Til sidst bliver det til en voldtægt, forklarede hun i retten.

Kvinden kræver en erstatning på 120.000 kroner.

To sager?

Ekstra Bladet skrev i december om en lignende sag fra Rigshospitalet. Her erkendte en mandlig sygeplejerske blufærdighedskrænkelse, men nægtede voldtægt. Om de to sager er den samme, vides ikke.

Sagen mod den 33-årige begyndte torsdag i Københavns Byret. Det forventes, at der afsiges dom fredag.

via Listen To News