Syg far til Pia Olsen Dyhr: Hvorfor skal du bestemme, hvor min datter og jeg må bo?
En 32-årig familiefar, der er sygdomsramt, undrer sig over, hvorfor Pia Olsen Dyhr og SF er med til at forbyde kontanthjælpsmodtagere at flytte i ghettoer. Foto: Iris (modelfoto) Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Hvordan skal det hjælpe min datter, at der er steder, hvor jeg ikke må bosætte mig? Sådan lyder det fra Stefan Pedersen til SF, der har været med til at indgå en aftale om, at borgere på offentlig forsørgelse ikke må leje sig ind i landets mest udsatte boligområder.

Et politisk flertal på Christiansborg blev tirsdag enige om, at borgere på offentlig forsørgelse fremover ikke længere må leje sig ind i landets mest udsatte boligområder.

Det er regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti, der sammen har besluttet, at borgere, der er på kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse, ikke længere må leje sig ind i boliger i de såkaldte ghettoområder.

Stefan Pedersen, der er en sygdomsramt far fra Esbjerg, undrer sig over, at SF er med i aftalen.

- Hej Pia Olsen Dyhr. Stefan, 32 år og far til en datter, her. Jeg er uddannet lærer og ustraffet. Blev alvorligt syg for fire år siden og er derfor først nu på vej ud af kontanthjælpssystemet. Hvad er det fornuftige i, at der er dele af min by, Esbjerg, hvor jeg ikke længere må bo, lyder det spørgende fra esbjergenseren på Twitter.

Målet med den nye aftale er at sikre, at flere slags beboere på sigt flytter ind i områderne på regeringens ghettoliste. På Twitter skriver Stefan Pedersen, at han ikke forstår, hvorfor SF har været med til at bestemme, hvor han og datteren må bo henne.

SF's gruppeformand Jakob Mark har svaret følgende på Twitter til Stefan Pedersen:

- Jeg anerkender, at det er et hårdt greb for at sikre en blandet beboersammensætning, men det er meget bedre end udgangspunktet.

Også partiformand Pia Olsen Dyhr har svaret den sygemeldte far:

- Den er ikke diskrimerende. Den er det modsatte. Den sikrer, at flere børn får en chance for et godt liv fra starten af, skriver Pia Olsen Dyhr på det sociale medie.

Svarene fra politikerne vækker forvirring hos Stefan Pedersen.

- Hvordan skal det hjælpe min datter, at der er steder, hvor jeg ikke må bosætte mig? Jeg forstår det ganske enkelt ikke. Helt oprigtigt, skriver han.

Læs debatten her:

via Listen To News