Prutter du meget? Så behøver du ikke være flov. Det kan nemlig betyde, at du lever sundt.
Tag for eksempel fuldkorn. Kornproduktet som er et hit hos danskerne i øjeblikket er godt for både fordøjelse, mæthedsfornemmelsen og forebyggelse af overvægt. Der er dog lige en enkelt bivirkning, forklarer Per Brændgaard Mikkelsen, der er ernæringsekspert og underviser i human ernæring
"Man prutter mere. Fibre virker som næring for bakterier i tarmen, så der kommer flere af de her bakterier, der under deres stofskifte danner gasarter, som skal ud af kroppen igen. Man kan sige, at sunde mennesker prutter mere," siger han til Newspaq.
Han bakker op om fuldkornsbølgen, der i øjeblikket florerer, men fraråder at overdrive med de sunde råvarer, om det så gælder fuldkorn, frugt eller fisk.
Hvis man spiser enormt meget ensformigt - sundt mad vel at mærke - bliver maden ensidig, og det er ikke godt for kroppen, hvis man stirrer sig blind på én slags madsvare.
"Det klassiske eksempel er råkostbølgen, der har været internationalt - og især i Tyskland. Hvis du kun lever af råkost, så kommer der en række bivirkninger, som følge af det, du ikke får, når du kun spiser råkost. Det samme kan man forestille sig vil ske, hvis folk begynder at overdrive fuldkornstendensen," siger han.
Han opfordrer til bare at give den gas og spise sundt og varieret.