Styrelse udløste firmas konkurs - det tvinger nu SAMME styrelse til sparerunde
- Det er en uheldig følgevirkning. Vi udfører vores arbejde grundigt, og så rammer det os, siger direktør i Lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz. Foto: Lægemiddelstyrelsen
Grundighed hos Lægemiddelstyrelsen tvinger nu samme styrelse til at spare.

Lægemiddelstyrelsen udløste medicinalfirmaet Europharmas konkurs - og det har nu direkte konsekvens for samme styrelse.

Det skriver JydskeVestkysten.

Konkursbegæringen blev indgivet efter Lægemiddelstyrelsen for anden gang på kort tid havde suspenderet selskabets tilladelse til at sælge lægemidler. Dermed var et varelager på 50 millioner kroner usælgeligt. 

Det skete i februar, og nu skal Lægemiddelstyrelsen så ud i en sparerunde fordi Europharma ikke har betalt de gebyrer, som virksomheder i medicinalindustrien betaler til Lægemiddelstyrelsen.

- Det er en uheldig følgevirkning. Vi udfører vores arbejde grundigt, og så rammer det os. Heldigvis er det sjældent, at vi oplever virksomheder, der i den grad ikke vil følge lovene, men i stedet begærer sig konkurs. Og det synes vi da er utroligt ærgerligt, at man vælger at gøre, i stedet for at bringe virksomheden på ret køl, siger direktør i Lægemiddelstyrelsen, Thomas Senderovitz til avisen.

Han vil ikke udtale sig om, hvor store besparelser, styrelsen må igennem, eller hvor mange penge Europharma skylder. Fyringer kan komme på tale, men i første omgang er de ansatte blevet tilbudt en frivillig fratrædelsesordning. 

- Men det er vigtigt at understrege, at Europharmas konkurs er én af flere faktorer, der gør, at vi må gennem en sparerunde, siger han til JydskeVestkysten, og nævner Brexit som en anden faktor der udløser sparerunden.

Ifølge JydskeVestkysten fik Europharma sidste forår suspenderet sin tilladelse til at fremstille og sælge medicin af Lægemiddelstyrelsen.

Det skete efter bevidst omgåelse af reglerne. Styrelsen varslede samtidig en politisag. Varslingen fik Europharma til at leve op til reglerne og et par måneder senere var tilladelsen tilbage.

Men det viste sig, at Europharma fortsat ikke kunne leve op til reglerne, og virksomheden fik igen frataget sin tilladelse. Det kostede halvdelen af selskabets omkring 50 ansatte jobbet.

De tilbageværende ansatte hos Europharma er blevet tilbudt en fratrædelsesordning.