Stram økonomi får Randers til at droppe træningslejr
Michael Gravgaard, ordførende direktør i Randers FC, fortæller, at en slunken klubkasse er årsag til, at man har droppet vinterens træningstur. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Randers FC tager ikke på træningslejr i varmen denne vinter. Trængt økonomi er den primære årsag.

Randers FC's sløje resultater i sæsonen har givet en stram økonomi, og det koster nu vinterens træningstur til varme himmelstrøg.

Det fortæller klubbens ordførende direktør, Michael Gravgaard, til Randers Amtsavis.

- Der er flere hensyn, som spiller ind på beslutningen. Her er økonomien selvfølgelig ét af dem. Vores nuværende placering i Superligaen betyder, at vi ikke når vores økonomiske målsætninger, siger Gravgaard.

- Det koster os mange penge at ligge, hvor vi gør. Vi kunne også have valgt at skære et andet sted - eksempelvis ved at spare en spiller væk - men det synes vi ikke, ville være det rigtige at gøre. Vi har vurderet, at en træningslejr i syden var dét, vi bedst kunne undvære.

Dermed bliver kronjyderne eneste klub i Superligaen, som ikke tager på træningslejr denne vinter.

Ifølge Michael Gravgaard har superligaprogrammet også spillet ind på afgørelsen.

- Vi har også kigget på, at starten på Superligaen ligger tidligere og tidligere om foråret, forklarer han.

- Der er omkring 30 dage fra vores første træning efter nytår til forårspremieren, og der bruger man altså to af potentielt 30 træningsdage på at rejse, hvis man tager på træningslejr.

Randers ligger sidst i Superligaen ved vinterpausen. Holdet har hentet 14 point i 19 kampe. Det er to færre end Helsingør på næstsidstepladsen.

/ritzau/