Stortalentet Muguruza får stryg i Australian Open
Garbiñe Muguruza fra Spanien nåede tredje runde i Australian Open. Her tabte hun lørdag til Barbora Strycova fra Tjekkiet. Arkivfoto Foto: Aaron Favila/AP
Barbora Strycova fra Tjekkiet udnyttede Garbiñe Muguruzas fejl og er videre til fjerde runde.

Endnu en af de bedst seedede spillere er færdig hos kvinderne i Australian Open.

Lørdag tabte tredjeseedede Garbiñe Muguruza i to sæt til Barbora Strycova med cifrene 6-3 og 6-2.

Dermed bliver grand slam-drømmen sat i bero for sidste års Wimbledon-finalist efter tredje runde i Melbourne.

Kampen igennem begik Muguruza alt for mange uprovokerede fejl, og hendes chancebetonede spil fungerede slet ikke mod tjekken Strycova, der er placeret som nummer 48 på verdensranglisten.

32 uprovokerede fejl blev det til fra den 22-årige spaniers side. Det er dobbelt så mange, som der blev lavet fra den modsatte side af nettet.

Samtidig udnyttede Muguruza blot en enkelt af de fem breakbolde, som hun tilspillede sig. Her var Strycova anderledes effektiv og brød spanierens serv alle fire gange, muligheden var der.

29-årige Strycova kommer formentlig på en vanskelig opgave i fjerde runde.

Her møder hun hviderusseren Victoria Azarenka, der lørdag slog kvalifikationsspilleren Naomi Osaka fra Japan 6-1, 6-1.

Azarenka har ikke afgivet ét eneste sæt i Australian Open endnu.

Lørdag lod hun sig ikke frustrere af, at hendes serv blev brudt i kampens allerførste parti. Azarenka, der sidste år slog danske Caroline Wozniacki ud i Melbourne, tværede sin modstander ud, og hun ligner kraftigt en outsider til at løbe med trofæet i år.

Garbiñe Muguruzas farvel til Australian Open kommer, efter at spillere som Simona Halep, Petra Kvitova og Venus Williams - alle seedet til at slutte i top-ti - er røget ud af turneringen.

/ritzau/