Stenskred ved jademine kan have kostet 50 livet i Myanmar

Det er anden gang inden for en måned, at jord- og stenskred i området koster adskillige personer livet.
Det er ikke unormalt, at fattige mennesker leder efter jaderester i slagger fra mineudvindingen i Myanmar. Arkiv.
Det er ikke unormalt, at fattige mennesker leder efter jaderester i slagger fra mineudvindingen i Myanmar. Arkiv. Foto: Hkun Lat/AP

Op mod 50 personer frygtes døde, efter at et stenskred har ramt et område af det nordlige Myanmar, hvor der udvindes guld og jadesten.

Det oplyser de lokale myndigheder lørdag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Stenskreddet er det andet inden for den seneste måned. I slutningen af november mistede 115 personer livet ved en jademine i Kachin.

- Vi er begyndt at søge efter overlevende her til morgen (lørdag, red.), og vi har foreløbig fundet fem lig, siger Tint Swe Myint fra lokalstyret i byen Hpakant.

I områderne omkring Hpakant udvindes omkring 90 procent af verdens jadesten, der især er populære i nabolandet Kina.

Det nordlige Myanmar er kendt for at fremstille nogle af verdens fineste og mest eftertragtede jadesten, der især anvendes i smykker.

Prisen på jade er røget i vejret de senere år på grund af en stor efterspørgsel fra specielt Kina. De dyreste sten kommer fra Myanmar og er dybgrønne.

Mange fattige personer i området forsøger at skabe sig en levevej ved med deres hænder at lede efter rester af jade i nærheden af minerne.

De omkomne frygtes at være personer, der gravede efter fragmenter af jade i de store bunker af affaldsmateriale fra mineudvindingen.

/ritzau/dpa

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.