Stenrig greve får kamp af socialdemokrater: Vil bygge stort i Gammel Skagen
Lensgreve Bendt Wedell, som her ses sammen med sin hustru Pernille, har tætte forbindelser til kongehuset og ejer godserne Wedellsborg på Fyn og Frijsenborg ved Hammel. Han betragtes som en af landets største jordbesiddere. Sommerboligen skal bygges der, hvor det lille gule hus står. Det købte lensgreven for 7,7 millioner kroner og rev det ned. Foto: Google Street View og Thomas Lekfeldt/Scanpix/arkiv
Lensgreve Bendt Wedells sommerbolig-projekt i Gammel Skagen fik medvind i Plan- og miljøudvalg, men skal nu afgøres i byrådet.

To socialdemokrater i byrådet i Frederikshavn Kommune har taget skridt til, at en af landets allerstørste jordbesiddere bremses i at bygge for mange kvadratmeter i Gammel Skagen.

Lensgreve Bendt Wedell havde ellers flertallet i kommunens Plan- og miljøudvalg bag sig i en plan om at overskride lokalplanen og bygge en sommerbolig, som ikke kun var 38 kvadratmeter større end tilladt, men også i et område i Gammel Skagen, hvor der er krav om, at man bor der hele året.

Erik Kyed Trolle (S) og udvalgsformand Anders Brandt Sørensen (S) ville afslå dispensation, men havde på det fem mand store udvalgsmøde partikollegaen Jens Hedegaard Kristensen og de to Venstrefolk Frode Thule Jensen og Mogens Brag mod sig.

Erik Kyed Trolle har nu begæret sagen afgjort i det 31 mand store byråd, skriver Nordjyske.

Her vurderer avisen, at afgørelsen nu er helt åben. Socialdemokraten Jens Hedegaard, som i udvalgets afgørelse gik ind for en dispensation, kan nemlig blive udslagsgivende.

Frode Thule Jensen (V) er skuffet over, at sagen ryger i byrådet og kalder det for "politisering, som ikke er i tråd med den linje, som V og S hidtil har fulgt i udvalget om nå til enighed eller acceptere flertalsafgørelser". Han mener desuden, at en dispensation er uproblematisk, fordi det i alt 318 kvadratmeter store feriehus bygges som nabo til det fysisk endnu større Ruths Hotel.

Anders Brandt Sørensen frygter derimod, at Gammel Skagen vil ændre karakter, hvis der gives dispensation.

- Ansøgeren købte en grund med hus og fik tilladelse at rive huset ned. Han står med en ubebygget grund og søger om at bygge noget, som ikke stemmer overens med lokalplanen. Han kunne i stedet have set sig om efter en grund, hvor det er tilladt at bygge et stort hus. Hvis vi vil tillade at bygge mere end 210 kvadratmeter, bør kommunen i stedet lave en ny lokalplan for Gammel Skagen.