Søren Pind tæt på nyt topjob: Noget kom i vejen i sidste øjeblik
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) var tæt på at blive teaterchef, hvis man skal tro dagens historie i Weekendavisen. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Weekendavisen bringer i dag fortællingen om, hvordan Søren Pind (V) var ganske tæt på at lande jobbet som chef for Det Kongelige Teater.

Det endte med at blive den anerkendte sceneinstruktør Kasper Bech Holten, der i sidste uge blev udnævnt til teaterchef for Det Kongelige Teater, men i dag skriver Weekendavisen, at Venstre-politikeren Søren Pind var helt med fremme i opløbet til at få jobbet.

Rygterne om det mulige karriereskifte for landets uddannelses- og forskningsminister begyndte at svirre sidste onsdag. På Christiansborg talte Venstre-folk om, at den karismatiske minister allerede var blevet lovet jobbet som teaterchef - også selvom han formelt stadig var oppe mod Kasper Bech Holten.

Weekendavisen skriver, at en regeringsrokade i sidste uge var under opsejling, og efter et gruppemøde i Venstre skete der det, at statsminister Lars Løkke Rasmussen, Søren Pind og politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen havde en intens samtale om det mulige jobskifte.

Statsministeren havde helst set, at rokaden og nyheden om Søren Pinds nye job først skulle bringes, når overenskomstforhandlingerne var slut, lyder et af budskaberne i dagens udgave af Weekendavisen. 

Artiklen var der ikke

Avisen skriver også, at rygterne om Sørens Pind nye tilværelse på Det Kongelige Teater hurtigt spredte sig til pressen, der gjorde sig klar til at bringe nyheden.

Teateranmelder Peter Johannes Erichsen satte sig til tasterne og skrev en hurtig kommentar om den nye direktør, men dagen efter - fredag den 20. april - var artiklen ikke at finde i spalterne i Weekendavisen.

Derimod stod Det Konge Teaters formand, Lisbeth Knudsen, klar til at byde pressen velkommen i Skuespilhusets foyer, hvor den nye direktør - og her taler vi altså om Kasper Bech Holten - blev præsenteret.

Altid flatterende

Netop Lisbeth Knudsen og næstformand Anders Hjulmand var ifølge Weekendavisen varme fortalere for at give jobbet til Søren Pind, men resten af bestyrelsen var knap så vilde med tanken om den 48-årige politiker som ny teaterchef.

- Det er altid flatterende at blive nævnt i sådan en sammenhæng, men principielt kommenterer jeg aldrig den slags, udtaler Søren Pind i dag til Weekendavisen om jobbet, der altså endte med at gå til den tidligere operachef på Royal Opera House og Covent Garden Operaen i London.

- Jeg har altid lagt vægt på, at hvis man er kompetent, skal man kunne søge en stilling uden at risikere, at det bliver offentliggjort, lyder det fåmælt fra Lisbeth Knudsen til avisen.