Skovbrande i Californien koster eliteheste livet
San Luis Rey Downs er hjem for op imod 450 væddeløbsheste, men en del er omkommet på grund af skovbrande.

Californien hærges i øjeblikket af flere skovbrande, der har drevet titusinder af mennesker på flugt. Men det er ikke kun mennesker, der bliver berørt af ilden.

Det oplevede man torsdag på værste vis på San Luis Rey Downs, der er et elitetræningscenter for fuldblodsheste, der ligger mellem San Diego og Los Angeles.

Scott Hansen, der er hestetræner, fortæller, at han endnu ikke har dannet sig et overblik, men han ved, at flere af de 30 heste, han havde på centeret, er døde.

- Jeg ved ikke, hvor mange der er i live, og hvor mange der er døde. Det må jeg finde ud af i morgen, siger han ifølge nyhedsbureauet AP.

Væddeløbsheste til en værdi af mange millioner kroner blev sluppet fri og måtte løbe for livet, mens ilden og røgen hærgede centeret, der er hjem for op imod 450 heste.

En anden træner ved navn Cliff Sise fortæller, at han så cirka ti heste dø, og hans eget føl var et af ofrene.

- Det var mørke, der var varmt, og hun (hesten, red.) ville ikke komme ud. Jeg åbnede lågen og forsøgte at skubbe hende ud, men hun ville ikke. Så brændte hun ihjel, siger træneren.

San Luis Rey Downs er hjem for heste, der konkurrerer på den nærliggende Del Nar-væddeløbsbane og andre af de bedste baner i Californien.

En af stedets mest berømte fuldblodsheste er Azeri, der blev kåret til årets hest i USA i 2002.

Azeri er optaget i den amerikanske Hall of Fame for væddeløbsheste og har vundet mere end 25 millioner kroner i præmiepenge.

Den berømte hestetræner Doug O'Neill, der har vundet store løb som Kentucky Derby og Breeder's Cup, har flere af sine heste på anlægget.

/ritzau/