Skovbrand i Californien lukker Highway 101
Californien plages atter af en stor skovbrand. Brandvæsnet siger, at der kan gå flere dage, før den er under kontrol. Der er indsat helikoptere og fly for at hjælpe med at slukke skovbranden. På billedet pøser en helikopter vand på en skovbrand i Californien i august. Foto: David Middlecamp/AP
Flere end 600 brandfolk er sat ind for at få bugt med en stor skovbrand nord for Los Angeles.

Omkring 485 hektarer skov og krat er i brand nordvest for Los Angeles i Californien, siger brandvæsnet.

Situationen har ført til, at mellem 50 og 60 hjem er blevet evakueret, ligesom en del af den berømte Highway 101 er blevet lukket.

Der er ikke meldt om tilskadekomne eller store materielle skader, men togforbindelserne i nærheden af branden er også lukket, og branden nærmer sig rørledninger med olie og gas.

Ifølge brandvæsnet er flere end 600 brandfolk i gang med at prøve at slukke branden, der raser i Solimar Beach-området i Ventura County.

- Det er en meget dynamisk brand, som Norm Plott, brandchef i Ventura County, beskriver det.

Ifølge brandvæsnets vurderinger er mindre end ti procent af branden inddæmmet, og det vil tage mindst tre til fire dage at få den under kontrol.

Helikoptere og brandslukningsfly er tilkaldt for at kaste vand på branden.

Branden begyndte fredag omkring klokken 23 lokal tid nær Ventura.

Årsagen til branden kendes ikke, men kraftige vindstød og den knastørre og tørkeramte natur har bidraget til, at flammerne har fået tag i et stadig større område - og altså også berømte Highway 101, også kendt som Route 101, lige i det område, hvor den rammer Stillehavet.

/ritzau/Reuters