Skandalekamp: Serbien og Albanien appellerer til CAS

Både Serbien og Albanien forsøger at få omstødt kendelsen fra det europæiske fodboldforbund.
Serbien og Albanien har appelleret afgørelsen fra Uefa, hvis præsident Michel Platini ses på billedet.
Serbien og Albanien har appelleret afgørelsen fra Uefa, hvis præsident Michel Platini ses på billedet. Foto: Riccardo De Luca/AP

Den internationale sportsdomstol CAS skal behandle to appeller i sagen om skandalekampen mellem Serbien og Albanien i EM-kvalifikationen i fodbold.

Det meddeler CAS i en pressemeddelelse, efter at både Serbiens og Albaniens fodboldforbund har appelleret afgørelsen fra det europæiske fodboldforbund (Uefa).

Kampen mellem de to hold den 14. oktober sidste år blev afbrudt ved stillingen 0-0 og blev aldrig spillet færdig grundet uroligheder på stadion i Beograd.

De begyndte, da en drone med et storalbansk flag fløj ind over banen. En serbisk spiller fik fat i dronen, hvilket udløste skænderier mellem de to holds spillere.

Herefter blev banen invaderet af tilskuere, så spillere måtte flygte i omklædningsrummet.

Efterfølgende blev Serbien af Uefa tildelt en sejr på 3-0, men blev i samme ombæring fratrukket tre point, så ingen af holdene reelt fik point ud af kampen.

Desuden blev Serbien dømt til at spille uden tilskuere i de efterfølgende to kampe i EM-kvalifikationen. Herunder den efterfølgende måned mod Danmark, som Morten Olsens tropper vandt 3-1.

Albanien og Serbien har allerede haft en appel i Uefas eget appelssystem, men her fik ingen af landene medhold.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.